Pannbröd på några minuter

imageimage

Det här brödet bara MÅSTE du testa!

I morse vaknade jag med bakcraving som hette duga. Såhär knäpp är ju jag alltså, jag måste få baka lite då och då för att själen ska få sitt. I morse smög jag upp redan halv 5 och satte igång. Jag hade siktat in mig på ett brödrecept. Jag ville att det skulle gå snabbt, sen skulle det bli gott. Är det inte så vi alla önskar att det vore? 🙂 Men tammetusan, med det här brödet blev det precis så. Det är gluten och laktosfritt men man kan baka det helt ”vanligt” också.

IMG_6544

IMG_6562 IMG_6555 IMG_6551

Degen till detta bröd slänger du ihop på bara ett par minuter, sedan gräddas de i stekpannan i någon minut. Sen är det klart! DU får ett supergott bröd på bara några minuter. Det låter ju nästan för bra för att vara sant! Men det ÄR sant! Jag hummade för mig själv när jag tog första tuggan alltså!

RECEPT PANNBRÖD (ca 12 små eller 6 stora bröd)

3 dl bovetemjöl (funkar med vanligt mjöl också)
2 dl havremjöl
(jag fyllde en shaker med havregryn och mixade med handmixer)
½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
2 dl creme fraiche
1 dl mjölk
1 msk honung

Gör såhär:

1) Börja med att mixa havregrynen så det blir till ett mjöl. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke.

2) Ha i 2 dl creme fraiche, mjöl och honung. Blanda samman allt och släng snabbt ihop detta till en smidig deg. Den kommer att vara lite kladdig men allt är i sin ordning.

3) Mjöla ett bakbord med det mjölet du haft i. Rulla degen till en lång ”korv” och dela den sedan i önskat antal bröd. Platta till, eller kavla ut (det gjorde jag) till ett bröd som är ca 1 cm tjockt. Jag gjorde mina bröd lite tunnare för att jag ville ha dom tunna, du gör som du vill.

4) Strö över lite lite mjöl på själva plattorna innan gräddning. Värm en panna på spisen, tänk dig medelvärme (kanske lite varmare). Det behövs inget smör eller nåt utan bara en torr panna. Grädda bröden i ca 1 minut på varje sida, brödet ska ha fått färg utan att vara bränt.

Ät dom gärna när de är lite varma, smöret ska liksom drypa lite härligt sådär. På med ost och gurka förslagsvis och så en kopp kaffe. YUMMY!!! Du måste testa!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

IMG_6564 IMG_6563

84
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva N
Eva N
8 years ago

Låter och ser väldigt gott ut!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Eva N
8 years ago

Det var fasligt gott verkligen! 🙂

Jennie
Jennie
8 years ago

Hej Nina! Såg att härnevi plantskola söker ngn som kan driva deras café under helgerna på sommaren. Tänkte på dig då. Du får baka massor träffa fikasugna människor hela dagarna. Detta låg på Facebook , du kan ju kolla om du är intresserad!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Jennie
8 years ago

Åh vad gulligt av dig att tänka på mig. ♥ Det skulle vara en dröm att få driva cafe sådär en stund. Trist bara att det bara är helgerna….. Blir svårt att få ihop för mig. Tack fina! ♥

AnsoAnna
AnsoAnna
8 years ago

Det här måste jag testa i helgen.
En liten dum fråga från en som inte är van att baka bröd – Brödkryddor, är det en försiggår kryddblandning?

AnsoAnna
AnsoAnna
8 years ago

Det här måste jag testa i helgen.
En liten dum fråga från en som inte är van att baka bröd – Brödkryddor, är det en försiggår kryddblandning?

AnsoAnna
AnsoAnna
8 years ago

Äh. Aurocorrect skrev fel ju.
Försiggår ska ju vara färdig…

AnsoAnna
AnsoAnna
8 years ago

Äh. Aurocorrect skrev fel ju.
Försiggår ska ju vara färdig…

Nästa inlägg

Min fina glasvas

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x