Grissini med smak – Timjan – Basilika & vitlök – Chili – Salt och Lakrits

Hembakade grissini?

Går det ens?! Javisst, det blir dessutom supergott! Tony som är min testpanel är en kräsen sort och han är svår att ”pleasea” ska ni veta. Han tyckte dessa var sååå goda! Han har gett betyg på alla och jag skulle hälsa att ni verkligen ska testa att baka dessa. 🙂

IMG_6787

Såhär ser dom ut! Självklart så är de svåra att få att se ut som dom man köper, men dom är fabriksframställda och nån sån fabrik har ju inte jag. 😉 Här ska du få grundreceptet, sedan har jag kört 5 olika smaksättningar, du har på efter tycke och smak. DÄrför har jag inte anget hur mycket jag haft på.

GRUNDRECEPT GRISSINI

2 kokta potatis
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg till pensling
Gör såhär:
1) Koka potatisen i lättsaltat vatten. Pressa eller riv den kalla potatisen.
2) Tillsätt smör, vetemjöl och salt och gör en deg. Kavla ut på mjölat bord, det kan vara så att du behöver tillsätta lite mjöl beroende på storlek på potatisen. Men tänk dig att det ska vara en mjuk följsam deg som inte är kladdig.
3) Ta bitar ur degen och rulla dessa till ”pinnar. Antal och storlek bestämmer du själv, jag fick ihop ungefär 16 pinnar på varje plåt och jag gjorde 4 såna. Orkar man inte rulla pinnar så kan man kavla ut degen och ta en pizzaslicer och dra stänger med slicern.
4) Lägg pinnarna / slicarna på bakplåtpappersklädd plåt, pensla med ägget. Ha på önskad smaksättning och grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Förslag på smaksättningar:

1) Flingsalt . Strö över valfri mängd flingsalt. Tänk på att inte ha för mycket.

IMG_6790
2) Chili & flingsalt. 
IMG_6789
3) Torkad timjan & flingsalt. 
IMG_6792

4) RAW lakritspulver & flingsalt. 

IMG_6791

5) Torkad basilika, vitlökspulver och flingsalt.

IMG_6793

Tonys utlåtande var:

Godast var den med Basilika, vitlök och flingsalt. Chilin gillade han också väldigt mycket. Lakritsen var konstig först men sen tyckte han att den var en riktigt höjdare. Timjan och den med flingsalt var goda och typisk såna som man inte kan sluta äta. Så, ett gott betyg. Dessa är en riktig höjdare tyckte Tony och jag kommer nog att få baka dessa måååånga gånger i framtiden. (Anledningen till att jag inte äter är att jag inte ska äta gluten….därav denna eminenta testpanel.)

5
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jennie
Jennie
8 years ago

Gräddar man dem 2ggr??? Eller gör man pinnar direkt av degen som sedan läggs på plåt och gräddas?

Helen
Helen
Reply to  Jennie
8 years ago

Jag undrar samma sak, fattade inte riktigt

Niiinis
Niiinis
Reply to  Helen
8 years ago

Se svar till Josephine! 🙂

Jennie
Jennie
8 years ago

Gräddar man dem 2ggr??? Eller gör man pinnar direkt av degen som sedan läggs på plåt och gräddas?

Helen
Helen
Reply to  Jennie
8 years ago

Jag undrar samma sak, fattade inte riktigt

Niiinis
Niiinis
Reply to  Helen
8 years ago

Se svar till Josephine! 🙂

Annika
Annika
8 years ago

Men åh, de ser ju supergoda ut!! Detta måste testas någon gång!

Annika
Annika
8 years ago

Men åh, de ser ju supergoda ut!! Detta måste testas någon gång!

Maria
Maria
8 years ago

Hej! Ville bara tala om att jag gjorde ditt recept på lax med fetaost, solrosfrön och dill idag. Succé!!! Hade även dill i såsen och serverade med blimkålsris, som passade perfekt till. Supergott tyckte hela familjen, och snabblagat.

Maria
Maria
8 years ago

Hej! Ville bara tala om att jag gjorde ditt recept på lax med fetaost, solrosfrön och dill idag. Succé!!! Hade även dill i såsen och serverade med blimkålsris, som passade perfekt till. Supergott tyckte hela familjen, och snabblagat.

Nästa inlägg

Rosor som håller

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x