Grytbröd

Godmorgon härliga härliga lördag! I LOVE YOU!

Hörrni! Här har dagen börjat med bakning, jag har bakat ett fantastiskt gott bröd igen. Jag smakade en kant och det blev verkligen wow alltså, jag blir lycklig på ritkigt när jag lyckas med ett bröd såhär. Tony åt och åt och åt och Milo smackar i sig för glatta livet också. HURRA! 🙂

IMG_6838
IMG_6837

Detta är ett grytbröd som jag knåpade ihop. Det innehåller inget jäst men det är som att äta ett bröd som innehåller jäst. Det tar ingen tid alls och blir klart i gjutjärnspannan. Den får en sådär härligt knaprig yta och smakar himmelskt, helst när man får just den där knapriga ytan. Du MÅSTE prova baka detta verkligen!

RECEPT 1 STORT BRÖD

2,5 dl vetemjöl (spar 0,5 dl till utbakningen)
1 tsk salt
½ tsk brödkryddor
2 tsk bakpulver
1 ägg
1 msk honung
ca 1 dl mjölk

Gör såhär:

 Börja med att blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i flytande honung (har du inte flytande kan du bara värma vanlig honung i mikron). Knäck i ägget. Rör om när du knäckt i ägget. Häll i mjölk. Jag är lite osäker på mängden här då jag körde på känsla. Men det ska bli en smidig deg. Jag mjölade sedan bakbordet och jobbae ihop degen ytterligare. Är den för kletig här har du bara i lite mer mjöl. Degen ska vara mjuk, följsam och smidig. Platta sedan ut degen till en platta på ca 1½ cm. Mjöla plattan väl både på över och undersidan. Värm en gjutjärnspanna (stekpanna eller gryta, funkar även  med teflonpanna). Jag hade min först på lite högre värme, men sänkte sedan till medelvärme. Lägg i plattan i grytan och låt stå och bli gräddad. Håll koll så den inte bränns. Efter ca 5 minuters gräddning klippte jag till en rund bit bakplåtspapper och la brödet på det i grytan. Ville ha upp en fin färg och lite hårdare yta men sen vill jag bara grädda den rakt igenom. Sammanlagt gräddade jag i ca 15 minuter. Skär upp brödet och ät med smör eller vad du nu vill ha på…….. sååå gott!

IMG_6832
IMG_6833
IMG_6834

Såhär såg det ut när jag gräddade det. Man har alltså ingenting i pannan. Den ska vara helt torr bara.

IMG_6840
IMG_6841
IMG_6842
IMG_6843
IMG_6844
IMG_6845
IMG_6852
IMG_6853
IMG_6859
grytbröd_bröd_recept

Hela familjen tyckte väldigt mycket om det här brödet! Det var jättegott när det fortfarande var varmt, smöret som smälte och så den lite hårdare ytan. MUMS! Ett såhär gott bröd på ca 25 minuter, helt otroligt.

IMG_6864
IMG_6865

Frukostätare här hemma. Båda med näsan i en tidning men munnen gick i ett! 🙂

 1. Hej ser ju supersmarrigt ut, hur många grader ska ugnen vara på ? Ha en härlig dag hälsningar från Partille

  1. Den här gör du i en gryta på plattan. Medelvärme. 🙂

   1. Hahahaha fattade det efter en stund
    Sitter o flabbar åt mig själv, tack för snabbt svar och en härlig blogg

 2. Hej ser ju supersmarrigt ut, hur många grader ska ugnen vara på ? Ha en härlig dag hälsningar från Partille

  1. Den här gör du i en gryta på plattan. Medelvärme. 🙂

   1. Hahahaha fattade det efter en stund
    Sitter o flabbar åt mig själv, tack för snabbt svar och en härlig blogg

 3. Lotta skriver:

  Mumma va gott det brödet verkar!!Ska testas!!Kramiz

 4. Lotta skriver:

  Mumma va gott det brödet verkar!!Ska testas!!Kramiz

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..