Feng shui totalt åt helskotta

Go`kväll alla! ♥

Det är kväll i stugan här och jag sitter och skriver till dig. Idag hade Milo handbollsträning, jag kände att jag behövde lite ensamtid så jag stannade hemma och satte mig i soffan för att gå igenom lite saker på datorn. Har en hals som gör lite ont då och då så jag gjorde en sjujäkla stark tekopp med massor av ingefära, honung och grönt te.

ingefära_te_honung IMG_6922 IMG_6923

Det är bra skit när man vill mota förkylningar. Jag brukar riva typ 1-2 cm ingefära och ha i det och grönt te i en tesil. Sedan får det ligga i det varma vattnet i ca 5 minuter. Sen har jag slutligen i honung. Sååå, varför är det så bra med ingefära och honung då?

I honung finns det väteperoxid som bildas naturligt, den blir då effektiv mot inflammationer och sår.
I honungen finns också nyttiga enzymer som gör den antibakteriella effekten starkare – men se upp – de förstörs om man värmer upp honungen. Undvik därför att hetta upp honung över 40–50 grader om du vill bevara enzymaktiviteten. Honungen innehåller levande bakteriekulturer med mjölksyrabakterier som har en probiotisk effekt och inverkar positivt på vår hälsa.

Ingefära då? Ja, ingefära anses ha medicinska egenskaper, och i Asien har man använt örten som läkemedel i flera hundra år. Ingefära kan med fördel användas för

Matsmältningsbesvär. Ingefära är bra för matsmältningen, genom att örten stimulerar tarmarna och därmed produktionen av matsmältningsenzymer. Ingefära kan även lugna magen, minska gasbildning och motverka förstoppning.

Inflammationer. Ingefära har i århundraden används för att reducera och behandla inflammationer. I en studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Cancer Prevention fick deltagarna ett tillskott av ingefära. Redan efter en månad hade inflammationsmarkörerna i tjocktarmen minskat, vilket sannolikt innebär en minskad risk för att utveckla tjocktarmscancer. Ingefära har också visat sig ha effekt vid behandling av inflammation i samband med artros.

Mot illamående. Att tugga rå ingefära, dricka ingefärste eller äta ingefärsgodis är en vanlig huskur vid illamående, exempelvis i samband med graviditet.

Träningsvärk. I en studie fick deltagarna på sportuniversitet ett dagligt tillskott av ingefära. Det resulterade i att deras träningsvärk minskade med 25 procent.

Menssmärta. Ingefära kan också lindra menssmärtor. I en studie visade det att smärtan för 83 procent av kvinnorna som fick kapslar med ingefära minskade, jämfört med 47 procent som fick placebo.

Japp, det var lite info om ingefära och honung. 🙂

IMG_6958

Det var gött att sitta ned alldeles i lugn och ro. Tet var sådär härligt starkt så man kände att det bet ordentligt. Mota Olle i grind. Inga jäkla baciller här inte… herreminjee, man har hört om folk som varit så himla sjuka i influensan som härjar nu. Hörde på Nyhetsmorgon att den nådde kulmen i förra veckan så nu har det börjat ebba ut. Bra det! Nu hoppas vi att vi slipper här hemma. Jag tycker det är lite mysigt att sitta vid TV:n på eftermiddagarnas repriser som går. Idag tittade jag på Bytt är Bytt. Tycker det programmet är skitbra!

IMG_6954

Jag lagade en jättegod laxrätt ikväll, du ska få recept också sen. Lagade helt annorlunda mot vad jag brukar men jag försöker förnya min matrepertoar nämligen. Hehe… Man kan ju inte spela samma låtar hela tiden. 🙂

IMG_6962

Min mellangris är hemma ikväll. Så mysigt när man får ha dom hemma. ♥ Herre…nu när jag sitter och tittar på den här bilden blir jag verkligen chockad på riktigt. Hur blev han så stor? Jag fattar inte?! En snart vuxen man….

IMG_6965 IMG_6969

Minigrisen då….? Haha. Han satt och bläddrade  i sin fotbollstidning medan han käkade kvällsmat med sked. Han kan njuta av livet den här lilla fisen. Han pluggar faktarutor om sina idoler. Han utropar plötsligt! ”Mammaaaa, vet du hur gammal Ronaldo är?” Eeeh, nä det vet jag ju inte då. ”Han är 31, 1 år äldre än Wayne Rooney!” Eeeeeh, oookej.. Då vet jag. 😀 Han älskar att läsa sig till info och sen få berätta för oss. Härlig utveckling och frihet när man lär sig läsa.

IMG_6967

Tror ni att tulpanerna gjort sitt eller? Mitt i veckorna sådär så hinner man tammetusan inte ens att tömma en vas med gamla tulpisar i liksom. Där står dom och feng-shui:t här hemma bara går bananas! Enligt feng-shui så ska man absolut inte ha torkade gamla blommor hemma. De suger tydligen bort massor med energi. Så att imorgon måste jag nog feng shui:a mitt hem igen. Ut med dessa gamla torra tulpisar och så in med nytt på fredag igen.

Nähä, nu ska jag tvätta av mig sminket. Ska nog orka hänga en tvätt också men sen får det fasen vara bra. Hoppas du får en mysig tisdagkväll. Ta vara på stunden och njut av de små sakerna du har omkring dig just ikväll, det ska jag försöka göra.

Stor kram och tack för att du läser här inne hos mig! ♥

2
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
8 years ago

Tack för att du delar med dig av dessa bra tips..jag myser också i soffan med te och Bygglov 🙂

Berit
Berit
8 years ago

Tack för att du delar med dig av dessa bra tips..jag myser också i soffan med te och Bygglov 🙂

Eva N
Eva N
8 years ago

Jag tycker att tulpaner som egentligen har gjort sitt är väldigt vackra, på sitt sätt.

Eva N
Eva N
8 years ago

Jag tycker att tulpaner som egentligen har gjort sitt är väldigt vackra, på sitt sätt.

Nästa inlägg

Exotisk kycklinggratäng med sting

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x