Frukost-trifle

Godmorgon!

Vi har haft en lite hektisk morgon. Tony hade fått med sig Milos skolväska i bilen och i den låg Milos vantar och allt. När man är 7 år och har en släng av förpubertet (som de flesta 6-7 åringar har lite då och då) så passade det sig inte alls, det finns fler vantar ska jag säga men det är själva grejen när saker går åt skogen. Det har varit ack och ve denna morgon faktiskt och jag åkte från skolan med en stor gråtklump i halsen. 🙁 HATAR dessa morgnar mer än något annat. Det måste få flyta på så det inte blir tråkigheter och man får bli ledsen. Inte kul för Milo och inte kul för mig. Ledsamt var ordet. Dock så var vi inte osams eller så, tack och lov, men morgonen fick ingen bra start…. Well well, jag gissar att jag inte är ensam om detta. Hade tänkt komma till kontoret här och brassa i ordning en stoooor kopp kaffe men märkte att jag mitt i allt glömde mjölken hemma. SNAAAARK! Då hade man nästan kunnat börja gråta för det också. 😉

IMG_6943 Senast överförda103

I morse, innan allt blev ett mindre kaos, så gjorde jag i alla fall en frukost-trifle. Det här var sååå gott! Lite lyxigare men med enkla medel liksom. Såhär gjorde jag:

FRUKOST-TRIFLE 1 glas

½ dl havregryn
½ tsk kanel
2 tsk honung
2 tsk vatten

Turkisk yoghurt
Vaniljyoghurt eller nån annan favorityoghurt
mango

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienser, lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut blandningen. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter. Blanda turkisk yoghurt med någon favorityoghurt. Eller så tar du bara turkisk yoghurt. Ta fryst mango eller färsk, vilket som. (Jag hade fryst som jag snabbtinade i mikron). Varva sedan havreblandningen, yoghurt och mango. Jag toppade sedan med vaniljpulver. Det här var verkligen en höjdare!

Hepp, jag ska nog åka och köpa lite mjölk nu så jag får mitt kaffe så dagen kan fortsätta. Vi hörs snart igen! Hoppas du får en fin tisdag! ♥

1
Subscribe
Notify of
guest

13 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
8 years ago

Go´förmiddag 😉 Det där såg väldigt gott ut! Får jag nog ta och prova till helgen när det finns lite mer tid för frukostfix 😀 Jag är ganska enformig med min frukost, det blir i stort sett samma sak varje dag vilket är upptinade hallon o mangobitar med en hasselnötskvarg och lite flytande vispgrädde på 😉 låter lite galet men det är såå gott och man håller sig mätt länge!
Hoppas du får en härlig tisdag!
Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
8 years ago

Jag tänker att man kan göra mer av själva havregrynen/muslin och sen bara snurra ihop denna trifle till frukost. Går minst lika snabbt tänker jag. Ditt lät gott också, synd bara att jag inte tål nötter.

KRAM

Mia
Mia
8 years ago

Go´förmiddag 😉 Det där såg väldigt gott ut! Får jag nog ta och prova till helgen när det finns lite mer tid för frukostfix 😀 Jag är ganska enformig med min frukost, det blir i stort sett samma sak varje dag vilket är upptinade hallon o mangobitar med en hasselnötskvarg och lite flytande vispgrädde på 😉 låter lite galet men det är såå gott och man håller sig mätt länge!
Hoppas du får en härlig tisdag!
Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
8 years ago

Jag tänker att man kan göra mer av själva havregrynen/muslin och sen bara snurra ihop denna trifle till frukost. Går minst lika snabbt tänker jag. Ditt lät gott också, synd bara att jag inte tål nötter.

KRAM

Mia
Mia
Reply to  Niiinis
8 years ago

Ja jag får göra en veckoranson minst 😀 alla dina recept jag provat hittills har varit jättegoda!
Men du, det gör inget att du inte tål nötter, du kan äta den ändå! Det är nämligen bara aromer i den för att även nötallergiker ska kunna äta den 😀
Jag dubbelkollade på lindahls hemsida efter att ha kollat innehållsförteckningen på burken. Det står så här:
INFO TILL NÖTALLERGIKER
Produkten är smaksatt med arom och inte riktiga nötter, på så vis kan även nötallergiker äta den. 😉
Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
8 years ago

Är det så?? Men åh, då kanske t.o.m jag kan äta den! TACK för tips!

KRAMAR

Lisoball
8 years ago

Hade en sån tråk-morron i går..! Finns det något sorgligare än att gå å jobba när man känner att det inte blev någon ordning?
Hoppas resten av din dag blir bättre! Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lisoball
8 years ago

Nä, det är verkligen helt fruktansvärt. Hela dagen blir som grå på nåt sätt…. lägger sig som ett grått täcke över hela tillvaron. Jag avskyr verkligen såna morgnar. TACK fina! ♥

Lisoball
8 years ago

Hade en sån tråk-morron i går..! Finns det något sorgligare än att gå å jobba när man känner att det inte blev någon ordning?
Hoppas resten av din dag blir bättre! Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lisoball
8 years ago

Nä, det är verkligen helt fruktansvärt. Hela dagen blir som grå på nåt sätt…. lägger sig som ett grått täcke över hela tillvaron. Jag avskyr verkligen såna morgnar. TACK fina! ♥

Eva N
Eva N
8 years ago

Det där ser riktigt smarrigt ut 🙂 Jag är inte så förtjust i mango, men ska nog testa att köpa fryst istället.

Eva N
Eva N
8 years ago

Det där ser riktigt smarrigt ut 🙂 Jag är inte så förtjust i mango, men ska nog testa att köpa fryst istället.

Nästa inlägg

Springa ut naken….

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x