Mozzarella & fetaostgratinerad lax

MOZZARELLA & FETAOSTGRATINERAD LAX

Åh, den här middagen är jag glad att jag exprimenterade fram. Det blev sååå gott, pubbeunge 2 tyckte det var jättegott t.o.m. Milo åt med god aptit för att inte tala om hans mamma som hämtade om en gång till. Ajabaja, man ska väl inte hämta om. Man ska väl nöja sig med en portion va? 🙂 Mozzarellaosten hade smält sådär härligt och så fetaosten med den saltiga smaken. Ja, MUMMA var det.

IMG_6953

Såhär såg det ut när det kom ut ur ugnen.

RECEPT 8 PORTIONER:

8 laxfiléer
½ purjolök
1 röd paprika
100 gr mozzarella
100 gr fetaost
1 dl vitt vin (eller matlagningsvin)
3 msk hummerfond
2 dl vatten
salt
peppar

Gör såhär:

Strimla purjolöken, hacka parikan. Dela mozzarellan och fetaosten i mindre bitar. Lägg laxfiléerna (gärna tinade) i en stor ugnsfast form. Salta och peppra över laxen. Fördela ut parika, purjolök, mozzarella och fetaost över filéerna. Blanda sedan samman vitt vin, hummerfond och vatten i en behållare av nåt slag. Häll sedan detta över hela formen. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Servera med ris. SMARRIGT!

IMG_6954 IMG_6956 IMG_6957

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva N
Eva N
8 years ago

Åh det här receptet ska jag skriva av, låter supergott!

Eva N
Eva N
8 years ago

Åh det här receptet ska jag skriva av, låter supergott!

Nästa inlägg

Dagens klädinspo

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x