Nutellarullar

Gokväll vänner!

IMG_6986

Efter jag tränat kastade jag mig genast på matlagningen. Chili con carne stod på schemat. Det roligaste av allt var att Milo åt upp allt och tyckte det var såååå himla gott. HURRA! Det är sällan jag lyckas så bra ska jag säga.

IMG_7016

Tänkte jag skulle skämma bort lilla familjen med lite ”Nutella treats.” 

IMG_7014

IMG_7032

Dessa var verkligen superenkla att slänga ihop och det blev en höjdare hos familjen. Dom åt det med glass och tyckte det var supersmarrigt. Tänker att detta skulle passa på en lite lyxigare frukost eller brunch.

IMG_7031

IMG_7028

Såhär enkelt slänger du ihop dessa:

4 skivor bröd (jag tog ett lite grövre)
1 ägg
2 msk mjölk
½ tsk vaniljsocker
2 msk nutella
blåbär
strösocker

Gör såhär:

Vispa lätt ihop 1 ägg, mjölken och vaniljsockret. Ta formbrödet och skär avv kanterna. Ta en kavel och kavla ut bröden så de blir platta. Fördela ut Nutellan på brödet. Lägg på blåbär i ena kanten. Snurra sedan ihop brödet med de sidan som blåbären ligger på först. Nutellan kommer göra att de håller sig i en rulle. Lägg gärna kanten nedåt så den håller ihop. Vispa samman ägg, mjölk och vaniljsocker. Doppa sedan rullarna i äggsmeten. De ska vara genomdränkta. Smält smör i stekpannan och stek bröden runtom. Ställ dom med kanten nedåt. Strö strösocker i en tallrik, rulla dem sedan i strösockret. Servera gärna med extra blåbär och glass.

Jahapp, nu ska jag fortsätta kolla Sveriges mästerkock. Så spännande är det! Ha en fin kväll. ♥♥♥

1
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marita
8 years ago

Lite trög är ju jag men när ska man använda det uppvispade ägget? Suuuupergott ser det ut iaf! =)

Havrefras
Havrefras
Reply to  Marita
8 years ago

…Läste inlägget ett par gånger – tänkte att jag också var trög, haha! Men gissar att man doppar dessa före stekning (tänker fattiga riddare)…. 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Havrefras
8 years ago

Åh sorry hörrni! Var nog trött när jag skrev inlägget igår. HAHAHA…. Har ändrat nu! 🙂

Nästa inlägg

Mozzarella & fetaostgratinerad lax

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x