Dagens godsak! Vad sägs om blåbärsmuffins med crumble uppepå. Mumsigt, enkelt och snabbt. Dessa bara måste du testa att baka!
RECEPT 12 st:
100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär
Crumble:
75 gram kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt mjölk. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten. Placera ut muffinsformar och varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3. Gör sedan crumble. Tärna smöret och nyp ihop det med havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och strösocker i en bunke. Strö sedan lite crumble på toppen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 min eller till de är torra i mitten när du kollar med sticka. Ät och njut, gudomligt goda med lite vaniljsås är de också!
Oj oj va mumsigt! Måste prova till helgen. Är så sötsugen men måste hålla igen. Det går långsamt neråt här efter graviditeten haha.
Din blogg är så fantastisk! Följer den regelbundet,så mycket goda baktips, blir så inspirerad och glad av ditt sätt att skriva!
Mvh Inga-Lill
Oj oj va mumsigt! Måste prova till helgen. Är så sötsugen men måste hålla igen. Det går långsamt neråt här efter graviditeten haha.
Din blogg är så fantastisk! Följer den regelbundet,så mycket goda baktips, blir så inspirerad och glad av ditt sätt att skriva!
Mvh Inga-Lill