Till mellomyset

Japp, på lördag är det dags igen och vad är väl härligare än lite gottigt på bordet framför TV:n när halva Sverige samlas för att tycka och tänka angående denna musiktävling?! Jag tänke tipsa om lite gottigt att ha som tilltugg till just mellomyset.

mellomys

Det första jag tipsar om är denna ”brietårta”. Supersimpel och supergod. Det enda du behöver är en brieost, lite färska fikon, honung och tål du nötter vräker du på det också. Hur mycket, ja det bestämmer du själv.

mellomys 3

Denna laxröra med pepparrot är ”to die for”, laxröra-recept hittar du HÄR och recept på limpa HÄR.

mellomys 4

Söt/salta mandlar med kanel.

RECEPT: 

2 dl skållade mandlar
½ citron
4 dl strösocker
6 msk smör

Gör såhär:

Häll allt strösocker i en kastrull. Pressa citronen över sockret. Hetta upp och låt allt få lite mörkare färg. Häll i mandlarna och låt det puttra med en stund. När mandlarna börjar knäppa är det klart. Häll i smöret och låt det smälta med. Ta sedan upp mandlarna lägg på baplåtspapper. Häll över ca 1 tsk kanel och lite flingsalt. Rör om tills allt balndats ordentligt. Låt svalna, ät och njut!

mellomys 2

FRÖKNÄCKE som är såå gott till BRIETÅRTAN.

RECEPT: 

½ dl hela linfrön
1 ½ dl solroskärnor
1 dl hirsflingor eller boveteflingor eller sesamfrö
2 dl mjöl – majs eller rismjöl (jag körde rismjöl)
½ tsk salt
2½ dl kokande vatten
½ dl valfri rapsolja

Lite flingsalt

Gör såhär:

Blanda linfrö, solroskärnor, hirs-/bovetflingor, valfritt mjöl och ½ tsk salt i en skål. Häll i kokande vatten och olja och rör ihop till en smet/lös deg. Fördela degen till två plåtar. Lägg smeten mellan två bakplåtspapper och kavla ut den platt. Skär ”brytskåror” och strö över lite flingsalt innan plåten ställs in i ugnen i 150 grader i en timme.
0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cecilia
8 years ago

Åh, så mycket gottis.

Cecilia
8 years ago

Åh, så mycket gottis.

Nästa inlägg

FINFREDAG

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x