Långpannebröd med oliver, ost och parmesan

Denna morgon börjar jag med att tipsa dig om godaste brödet E-V-E-R!!!

Detta bröd kan du baka och äta till frukostbröd. Du kan också ”hotta” till det som jag gjort med oliver, parmesan och riven ost. Detta bröd är gudomligt gott att äta som det är till lördagsmiddagen t ex. Du måste testa att baka detta bara! Vill du ha det som frukostbröd så struntar du i allt lull-lull uppepå (oliver,parmesan och ost).

IMG_7093 IMG_7104 IMG_7105 IMG_7106

Grunddegen är mitt långpannebröd som jag ”twistat” till med lite oliver, riven ost och parmesan. Detta är som sagt sååå gott till en härlig middag. Rakt av som det är. Inget smör eller ost, bara som ett smakfullt bröd till maten.

RECEPT: 

 4 dl havregryn
8 dl mjölk
50 gr jäst
50 gr smör
1 msk honung
1 tsk salt
Ca 8-10 dl vetemjöl
gröna oliver
parmesan
riven ost
färsk rosmarin

Gör såhär:


1) Sätt ugnen på 225 grader. Häll i mjölk (6 dl av 8) och havregryn i en kastrull. Koka upp ”gröten” och ta sedan av den från plattan.

2) Häll sedan i 2 dl (resten) kall mjölk och låt det svalna till ca 37 grader.

3) Smula jästen i en degbunke (jag använder min OBH Nordica).

4) Smält smör.

5) Häll sedan i lite av havregrynsröran tills jästen löses upp.

6) Häll sedan i resten av ingredienserna. Mjölet har du i lite i taget. Låt sedan maskinen jobba några minuter. Degen får vara lite kladdig men ändå smidig. Låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter.

7) Ha i bakplåtspapper i en djup långpanneplåt. Lägg i degen och platta ut den så den ligger jämnt i plåten.

8) Dela sedan upp degen i 20 bitar. Jag använder min pizzasliceare. Strö över lite mjöl, oliver, riven ost, färsk rosmarin och parmesan i påse, tryck till lite så allt sätter sig ordentligt.  Låt degen jäsa 30 minuter till. Sedan är det skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter. Allt hänger ju på Din ugn, håll koll på brödet. Det ska ha en fin färg uppepå. Ta ut brödet och njut av det som det är.

 

 

4
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Bubbelkväll

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x