Chokladrutor med nutella, marshmallows och twix

Denna härliga kaka MÅSTE ni baka. Det är en kaka som har ALLT. Den är kladdig, seg, chokladig och fantastiskt god. De som åt den blev ju lyckliga ända in i själen alltså. 🙂 Chokladrutor som har allt det där kan inte bli annat än succé. Så är det ju…

IMG_7123

IMG_7167

 RECEPT kaka 20×30 cm

100 g smör
200 g ljus blockchoklad
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt

Att toppa kakan med:

ett par nävar minimarshmallows
100 g ljus blockchoklad
100 g smör
1 dl nutella
2 pkt twix

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret, låt det smälta ordentligt och bli varmt. Lägg i chokladen och låt det smälta med, MEN ta av från plattan, choklad bränns ganska så lätt. Ta en bunke och knäck i äggen och häll i sockret. Blanda runt detta med en slickepott, detta ska alltså inte vispas utan bara röras runt så det blandas ordentligt. Blanda vaniljsocker och mjöl och häll i det i äggblandningen. Rör runt ordentligt. Häll sedan i den smälta choklad och smörblandingen. Rör om tills det blir en härlig smet. Lägg i bakplåtspapper i en ugnsfast form på ca 20×30 cm.  Ställ in i mitten av ugnen, grädda i ca 15-20 minuter. Ta sedan ut kakan och häll över minimarschmallows. In i ugnen igen i ca 10 minuter. Under tiden hackar du chokladen. Sedan smälter du smöret, ta av från plattan och låt den hackade chokladen smälta med. Blanda i nutellan. Ställ detta att svalna en stund, ute om det är kallt, annars i kylen. Den ska bli lite segare i konsistensen men fortfarande rinna.

IMG_7121

Hacka twixen i små bitar.

Blanda sedan i twixen i chokladsmeten. Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna något. Ta sedan en stor sked och häll över chokladtoppingen över kakan i omgångar. Den ska slutligen täcka nästan hela kakan.

Följ gärna min FB-sida för mer tips, recept och  inspo HÄR

Följ gärna min Instagram HÄR

IMG_7163

chokladrutor_med_marshmallows_twix_nutella

IMG_7165

IMG_7170

IMG_7171

65
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kina
Kina
8 years ago

Oj vad gott det såg ut!:-)

Lena
Lena
8 years ago

Hej

Alltså det ser ju jättttttttegott ut!!! Men nu blir det bodyattack och cx så är det bara;) Läser ofta din blogg men är dålig på att kommentera….. känner igen mig mycket i din oro om sjukdomar men tycker för egen del att det blivit lite bättre med åldern;)
Undrar också om du kan tipsa om något bra dataprogram att tillverka posters i…. du vet den där kreativa ådran. Ställer du ut dina tavlor under påsken? Det va på konstrundan i skåne?! Kram från Lena i snöiga småland

Kina
Kina
8 years ago

Oj vad gott det såg ut!:-)

Lena
Lena
8 years ago

Hej

Alltså det ser ju jättttttttegott ut!!! Men nu blir det bodyattack och cx så är det bara;) Läser ofta din blogg men är dålig på att kommentera….. känner igen mig mycket i din oro om sjukdomar men tycker för egen del att det blivit lite bättre med åldern;)
Undrar också om du kan tipsa om något bra dataprogram att tillverka posters i…. du vet den där kreativa ådran. Ställer du ut dina tavlor under påsken? Det va på konstrundan i skåne?! Kram från Lena i snöiga småland

Anneli
Anneli
3 years ago

Ska det vara salt i kakan? Finns med bland ingredienserna, men nämns inte i beskrivningen😬

niiinis
niiinis
Reply to  Anneli
3 years ago

Ja, ha i det med de torra ingredienserna.

Nästa inlägg

Godmorgon Vasaloppssöndag

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x