Påskgodis ägg

Nu ska du få tips på lite gottis till påsken. Alla vill vi kanske göra något lite extra till påsken. Något som kanske har lite tema ”påsk”. Jag har gjort nåt lite roligt, som verkligen är påsk… Den här tallriken är nog en höjdare att ställa fram som ett utav påskgodiset eller varför inte en del av efterrätten.

IMG_7330 IMG_7338

Vad sägs om dessa?

En liten skål med små guldägg och sen några ägg runtom som är doppade i vit och mörk choklad. Jag har inte riktigt kommit på vad de ska heta ännu men så länge får det nog bli Påskgodis ägg.

Alltså, jag sitter och äter ett sånt här stort ägg nu och det är så vansinnigt gott alltså. MUMS! Min favorit är de med vit chokad. De är ju verkligen supersöta och sååå goda. Glutenfritt också, håhåjaja….

De små guldäggen i den lilla skålen som jag gjort är dessa:

IMG_7340 IMG_7348

Det är små guldägg/bollar från Johan Bülows LAKRIDS. Jag älskar dessa, alla är så fantastiskt goda. Detta är inget sponsrat inlägg, tycker bara det här lilla märket ska få all cred för dessa fantastiska godsaker.

Nu ska du få recept på hur du kan göra dessa smaksiga påskägg! Nu har jag ätit upp en, vill ha en till så jag tror att jag ska sätta på lite kaffe och äta en till kaffet. Är nog supergott.

RECEPT:

50 gr smör
3 dl minimarshmallows
4 dl puffat ris (typ vårgårdaris) (ha i mer om det känns för löst, jag höftade mitt recept)
1 tsk vaniljsocker
vit choklad ca 50 gr
mörk choklad ca 50 gr

Gör såhär:

Smält smöret i en lite större bytta i mikron. Ha sedan i minimarshmallows och rör om. Ställ in i mikron i ytterligare 30 sekunder. Rör om tills alla marhmallows smält. Ha i vaniljsocker och alla rispuffar och rör om tills allt blir en kletig massa. Blöt händerna och rulla sedan små ägg av smeten. Antalet ägg är varierande och hänger helt på hur stora du gör dom. Vill du göra en äggkorg så gör du en sån också. Ställ allt i kylen för att ”stena till”. Själva äggkorgen kan behöva lite stöttning ifrån sidorna så den inte faller ihop. Jag ställde två glas som stöttning på varsin sida. Smält chokladen i ett varsitt vattenbad. Ta ut äggen och korgen från kyen. Doppa äggen i den vita chokaden och varva sedan med att doppa i den bruna. Ställ in i kylen för att sätta sig ytterligare. Ge det gärna någon timma så att ”kladdet” avtar, annars är de helt ok att äta på en gång! SUPERSMASKIGT är det!

påskgodis_recept IMG_7338 påskgodis_recept påskgodis_recept

1
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anita
Anita
8 years ago

När lägger du till puffarna ??:)

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anita
8 years ago

Åh sorry, har ändrat i receptet nu. 🙂

Anita
Anita
8 years ago

När lägger du till puffarna ??:)

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anita
8 years ago

Åh sorry, har ändrat i receptet nu. 🙂

Nästa inlägg

Smygäter

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x