Nutellabröd

Nu ska du få ett tips på superbraiga små bröd som Milo bara älskar! Tony tyckte de smakade som bullar nästan…..fast det är bröd. Dessa små rackare har jag på helgens mässa haft med mig i en påse i väskan som Milo kunnat äta som ett litet mellis när han blivit sugen. Så perfekta verkligen, Nutellan i brödet gör att jag kanske håller mig till att baka dessa till helgen. Här kommer recpetet.

IMG_7406 IMG_7407

De ser faktiskt också ut som små kanelbullar men detta är alltså minibröd med nutella i. MUMS! 🙂 Du kan frysa dom och plocka fram när ni vill äta dessa. Bäst är att tina dom i ugnen på ca 150 grader, då blir dom som godast.

RECEPT på ca 40 små bröd:

50 g jäst
1 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 msk socker eller honung
2 ägg
2 msk olivolja
½ tsk citronsaft
100 g smält smör
8 dl mjöl
½ burk Nutella
(ca 50 g smält smör extra)

Glaze:
1 äggula
2 msk mjölk

Gör såhär:

Smula jästen i din köksmaskin eller en degbunke. Värm mjölk och gräddblandningen till 37 grader. Häll det över jästen och lös upp den. Häll i sötning, salt, ägg, citron, olja, det smälta smöret och rör om. Häll på mjölet lite i taget. Jobba in det försiktigt. Tänk på att du ska köra degen på minsta hastighet så glutentrådarna får tid på sig att bli fler och utvecklas. Jobba degen i ca 5 minuter. Den ska släppa från kanterna lätt och vara lite småkladdig, smidigt men lite lite kladdigt alltså. Då får du ett luftigt bröd. Låt jäsa i ca 45 minuter i bunken med plastfilm över.

Ta fram degen på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en rektangel på ca 2-3 mm. Bred ut Nutella på varje platta. Rulla ihop den till en rulle och få ut ca 10 små nutellarullar av varje rulle. Ställ i bakformar och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla över glazen strax innan de gräddas. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-12 minuter beroende på din ugn. Perfekta att ha med som mellis i väskan eller som tilltugg till kaffet, eller varför inte lördagsfrukosten. Goda att äta som dom är eller med lite smör och ost på.

IMG_7408 IMG_7410

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cecilia
8 years ago

Låter helt perfekt

Cecilia
8 years ago

Låter helt perfekt

Nästa inlägg

Förkylningsmorgon

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x