Panzanella – Italiensk Brödsallad

Nu ska du få ett GÖTTIGT recept på en riktigt god sallad!

Det här var verkligen en riktig höjdare, det här bara MÅSTE du testa. Detta receptet är en RIP-OFF på Panzanella som är en Italiensk brödsallad, jag gjorde om det lite dock och det blev såååå gott! Den här salladen passar bra som den är, men jag tror att den skulle vara väldigt god till en kött eller kycklingrätt också. Bara fantasin sätter gränserna säger jag som den bästa klyschiga tanten jag är. 😉

panzanella_brödsallad

Detta var en superhöjdare!

RECEPT: 

4 dl bröd
1½ tsk flingsalt
2 krm färskmalen svartpeppar
1 tsk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
1 röd lök
1 dl olivolja
1 gurka
1 morot
½ dl gröna oliver

IMG_7555

Gör såhär:

Riv brödet i mindre bitar. Lägg det på en bakplåtpappersklädd plåt. In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter för att rosta brödet. Skala moroten och skär den i mindre små strimlor. Dela gurkan och skrapa bort kärnorna. Hacka gurkan. Blanda olja,balsamvinäger, dijonsenap, salt och peppar i en stor behållare (ex ett stort salladsfat). Häll i oliver, det rostade brödet och rör runt ordentligt så att brödet ”blöts” av dressingen. Låt stå i ca 10 minuter innan det serveras.

Sååååå vansinnigt gott!

panzanella_brödsallad IMG_7565 IMG_7568IMG_7559

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Ljusstakar i mässing

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x