Solig morgon

Godmorgon!

Jaha, snart dags att sätta igång med dagens göromål. Idag är det måla som gäller, sen ska jag hinna baka lite också är tanken. Vet ni att om bara en vecka fyller min Thedde 20 år? Det är heeeeelt galet. Jag minns min egen 20 årsdag, jag bodde i en söt liten lägenhet mitt på stan och mamma och pappa kom över och fikade. Minns inte vad jag bjöd på men redan då älskade jag att få besök och bjuda på fika. Jag minns t.o.m vad jag hade på mig. Livet som vuxen hade verkligen börjat på allvar kändes det som då. Jag var singel efter ett sjuårigt långt förhållande och var riktigt lycklig. Att det skulle vara över 20 år sen känns ju tammefasen heeeelt sjukt. Va?

IMG_7601

Vi fick en solig frukost vid köksbordet denna morgon. Milo gjorde det sista på läxan. Han läser flytande och skriver helt utan att tänka….hur är DET möjligt då? Han föddes ju nyss väl? Tiden bara skiiider fram, fifasen….vi måste stanna upp och andas in ibland. Stanna upp och bara njuta av allt som är just nu. Det säger jag bara som ett tips. Ett annat tips till dig som fortfarande har småbarn är att spela in massor med små videos. Vi har spelat in Milo en hel del och han ÄLSKAR att titta på dessa videos. Tänk på att deras röster (i alla fall pojkars) förvandlas fullständigt. Så gissa om jag är glad att jag spelat in mina stora barn så jag har deras små barnröster kvar. Första gången jag hörde Thedde prata med sin barnröst på en video började jag gråta. Det var så otroligt känslostormande att höra hans lilla röst när den varit borta under så många år. Jag hade helt glömt hur den lät? Så mitt hetaste tips till dig som har småbarn – spela in videos! Ni kommer alla att älska att titta på dom sen.

20160316_074416

Nu ska jag sätta igång och baka här. Har pockat fram bakgrejer här och så ska jag nog lyssna på nån härlig musik. Jag tror att det gör mig lite gott idag. Apropå baka, i morse slängde jag ihop glutenfria scones och det var sååå gott och lyxigt, du ska få recept på det. Jag skulle bli glad om jag fick någon som inte bakar att faktiskt göra det tack vare att Du till slut blivit så inspirerad, det skulle vara så glädjande på nåt sätt!

Ha en fin onsdag!

Kram Nina ♥

5
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Th
Th
8 years ago

God morgon fina du! Mår du bättre i dag? Hoppas verkligen det ☺åh,vad härligt att du bakar hela tiden, jag hade varit lyrisk att få hembakat till frukost, men jag är så dålig på att baka själv..haha! Ha en fin dag ❤kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Th
8 years ago

Jag mår sådär, det är en seeeeeg förkylning. Men jag kämpar på. Gullig du är! ♥ Sätt igång och baka, det är superhärligt och man blir glad i hela hjärtat.

KRAM ♥

Carol
Carol
11 months ago

I’m so happy to be seeing many gluten free recipes from Sweden, as I have read that gf baked goods from your country taste great (mostly not true in US, if they are even available). What are the ingredients in the coarse gluten free flour mix you use, please? What I might do is try Bob’s Red Mill 1-1 gluten free flour mix, but I’d rather use a coarser flour.

niiinis
niiinis
Reply to  Carol
11 months ago

This is what the gluten free flour mix i use contains, translated it in google translate so not sure it’s correct.

Gluten-free WHEAT starch, skimmed milk powder, oligofructose, thickener (guar gum), vitamin B3 (niacin), iron, vitamin B1 (thiamine), vitamin B6 (pyridoxine), vitamin B2 (riboflavin).

Nästa inlägg

Ska börja tjuvträna tammetusan….

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x