Energibars utan nötter

Nu ska du få ytterligare ett tips på energibars som jag bakat. 

Du måste bara göra dessa. Nu har jag plastat in dessa och lagt in dem i kylen för att ha och äta på i veckan. De är perfekta till kaffet som ett mellanmål. Ger energi och gör så man inte blir sugen. Nu vet jag inte hur många de är kvar då ungarna tydligen satt tänderna i dom. De är nämligen helt perfekta till barnen också. Det värsta är nog att man gärna äter några för många, men även om du gör det så är det ingen fara eftersom de inte är onyttiga på det sättet.

IMG_7830

RECEPT 8 små bars:

2 ägg (varav 1 bara äggvita)
½ banan
1 dl solroskärnor
4 dl havregryn
några torkade aprikoser
1 msk honung
50 g mörk choklad
½ tsk rapsolja

Gör såhär:

Knäck i ägget, ta det andra ägget och ta bara vitan ifrån det. Häll i solroskärnor, banan, havregryn och honung. Klipp de torkade aprikoserna i mindre bitar. Mixa allt med en handmixer, det ska bli som en ganska så seg smet. Ta en brödform som du har i bakplåtspapper i, jag har en liten brödform. Tryck ut smeten i formen. Skjuts in i ugnen i 175 grader i ca: 15-20 minuter.

IMG_7818

Ta ut och låt det svalna ordentligt. Smält under tiden chokladen, droppa i ½ tsk olja (typ rapsolja) i chokladen. Häll chokladen över brödformen och ställ i kylen för att låta chokladen stelna. Skär upp i 8 bitar och plasta in. Förvara inplastade i kylen. Håller i ca 1 vecka.

IMG_7828 IMG_7829 IMG_7832 IMG_7833

Åh, det vattnas i min mun nu när jag sitter och tittar på bilderna. De är perfekta till mellanmål som sagt.

energibars_proteinbars_ricelattemugg_mellanmål IMG_7845 IMG_7849 IMG_7850

12
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linda B
Linda B
8 years ago

Vet du hur många points det blir per st?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Linda B
8 years ago

Hej! Nej tyvärr så vet jag inte det.

Linda B
Linda B
8 years ago

Vet du hur många points det blir per st?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Linda B
8 years ago

Hej! Nej tyvärr så vet jag inte det.

Pella
Pella
5 years ago

Hm. Googlade recept och hittade det här. Ser att någon har frågat om bananen… Det står i receptet att det ska vara banan i men den tillsätts ingenstans och du har svarat att det inte ska vara banan i… Vad är det rätta? 🙂

niinis
niinis
Reply to  Pella
5 years ago

Förvirring hos bloggägaren själv. Har 2 olika recept på energibars. I detta ska det vara banan, har ändrat i tillvägagångssättet nu.

Nästa inlägg

När det inte möglar…..

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x