När det inte möglar…..

Höll på att skriva godmorgon…

…..jag har varit vaken sen kl 6 så morgon är det väl inte. Har bara haft fullt upp så jag har inte hunnit in här förrän nu. Hoppas ni har en skön söndag ”so far”. Jag har just ätit mellanmål här. Vi åt sen frukost så lunch är det nog inte förrän om ett par timmar.

IMG_7848

Åt en supergod energibar till kaffet. DU ska få recept på det sen.

IMG_7820

Mina rosor är så fiiiiina, synd att de ska behöva vissna och dö. Tänk den som kommer på rosor som håller i månader, den skulle bli både känd och rik. 🙂

Apropå månader, jag har ett litet projekt som pågår här hemma.

IMG_7706 IMG_7707 IMG_7708

Tony köpte dom är muffinsen för ett bra tag sedan. Jag skulle aldrig göra det, det är nog en ”bakskada”. Eftersom jag vet hur enkelt det är att baka dom själv och dessutom hur mycket bättre ur innehållssynpunkt det är att baka dem själv så kan jag bara inte köpa sånt här. Jag kallar det en ”bakskada”.

Dessvärre tror jag faktiskt inte Tony heller kommer köpa sånt här mer. Alltså, dessa muffins gick ut i början av mars. Det finns inte en tillstymmelse till mögel eller andra sporer på dem. De doftar dessutom gott. Jag har synat dom utan och innan men det finns verkligen inget som tyder på att de börjar bli gamla.

När jag bakar muffins själv och lägger dom i en påse och lägger dom i skafferiet så möglar dom på bara några dagar. Det är ju för att det inte finns någon konserveringsmedel i mina bakverk. Fick bara ett sånt motstånd mot att låta mina barn äta sånt här mer. Jo, jag fattar att det finns konserveringsmedel i allt, men det jag själv KAN baka och göra ska jag verkligen försöka göra själv. Det är ju helt galet. Det är snart 3 veckor sen de gick ut i datum och de bara håller. De ska få ligga kvar i skåpet så får vi se hur länge de håller? Jag har hört skräckistorier på ett helt år….. men vi får se?

Nu ska jag köra vidare här. Vi hörs sen igen! ♥

1
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Ja dom är nog fullproppade med konserveringsmedel… MEN, bäst-före datum är just ”bäst före”, det betyder inte att det blir dåligt direkt efter, bara det att företaget inte kan garantera att smaken är precis så god som man säger att den ska vara.
Något som har tidigt bäst-föredatum är t.ex mediciner. Bara för att det är så viktigt att de fungerar till 100%, men oftast så håller mediciner långt efter det datumet, men för att vara på den säkra sidan så sätter dom datumet lite tidigare.
”Sista föbrukningsdag” är däremot viktigt. Det är vad som brukar stå på kött och sånt, och då ska man inte äta det efter det datumet, även om det kanske inte är precis på dagen.
Men, förmodligen så kommer inte de här muffinsen att mögla på ett bra tag, och det är alltid bättre att äta hemmabakat 🙂 Jag ville bara förklara vad det innebär med bäst före, är nog lite arbetsskadad då jag har jobbat på ICA i flera år innan 😉

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Jo, jag vet att det är så. Man ska ju gå på doft och smak för att kunna säga om den är bra eller inte. Det är ju inte så att man behöver kasta mjölken för att datumet gått ut. Det jag menade med mitt inlägg var ju främst att det går så läskigt mycket fortare för hembakta muffins att bli gamla i jämförelse. Det tar bara ett par tre dagar så har det möglat. Så HJÄLP känner jag med dessa köpemuffins, det har ju gått sådär en nästan två månader sedan de tillverkades. Så man kan ju verkligen fethaja hur proppat med konsververingsmedel det är i dom… 🙁

Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Ja dom är nog fullproppade med konserveringsmedel… MEN, bäst-före datum är just ”bäst före”, det betyder inte att det blir dåligt direkt efter, bara det att företaget inte kan garantera att smaken är precis så god som man säger att den ska vara.
Något som har tidigt bäst-föredatum är t.ex mediciner. Bara för att det är så viktigt att de fungerar till 100%, men oftast så håller mediciner långt efter det datumet, men för att vara på den säkra sidan så sätter dom datumet lite tidigare.
”Sista föbrukningsdag” är däremot viktigt. Det är vad som brukar stå på kött och sånt, och då ska man inte äta det efter det datumet, även om det kanske inte är precis på dagen.
Men, förmodligen så kommer inte de här muffinsen att mögla på ett bra tag, och det är alltid bättre att äta hemmabakat 🙂 Jag ville bara förklara vad det innebär med bäst före, är nog lite arbetsskadad då jag har jobbat på ICA i flera år innan 😉

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Jo, jag vet att det är så. Man ska ju gå på doft och smak för att kunna säga om den är bra eller inte. Det är ju inte så att man behöver kasta mjölken för att datumet gått ut. Det jag menade med mitt inlägg var ju främst att det går så läskigt mycket fortare för hembakta muffins att bli gamla i jämförelse. Det tar bara ett par tre dagar så har det möglat. Så HJÄLP känner jag med dessa köpemuffins, det har ju gått sådär en nästan två månader sedan de tillverkades. Så man kan ju verkligen fethaja hur proppat med konsververingsmedel det är i dom… 🙁

Nästa inlägg

Release, skatepark och målning

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x