Baguette med ägg och creme fraiche röra

Idag var jag inte sugen på mat till lunch, jag var sugen på något mer enkelt. Tänkte att jag skulle baka glutenfri baguette och så någon röra till det. Nähä, jag hade ingen tonfisk hemma vilket var lite trist då det var just det jag var sugen på. Men kan man inte göra nåt som påminner om en tonfiksröra, fast utan tonfisk? Joooohooodå! 🙂 En härlig ägg och creme fraiche röra som blev sååå god!

Men vi börjar med baguetten!

IMG_7891 IMG_7892

RECEPT 4 stora glutenfria baguetter:

4 dl vatten
25 g jäst
1 msk Psyllium eller fiberhusk
0,75 dl matolja (jag använde rapsolja)
3 tsk salt
8 dl mjölmix

Gör såhär:

Lös upp jäsen med fingervarmt vatten i en degbunke. Ha i psyllium och låt det svälla i ca 10 min. Häll i salt, matolja, salt och lite av mjölet. Börja arbeta degen i en köksmaskin eller för hand. Häll i mjölet, lite i taget. Låt sedan degen rör arunt  ca 5 min. Låt stå i några minuter innan du delar upp degen i 4 delar. Rulla ut 4 baguetter och ställ på en bakplåtspappersklädd plåt eller en baguetteplåt. Låt jäsa med en fuktig handduk över eller plastfolie. Låt jäsa i 45 min. Spraya baguetterna med vatten, snitta några diagonala snittar. Ställ en liten plåt eller annan ugnsfast form med vatten i botten på ugnen. Grädda sedan baguetterna i mitten av ugnen i 250 grader i 10 minuter. Ta ut behållaren med vatten och sänk ugnen till 200 grader. Grädda i ytterligare 10 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

IMG_7894 IMG_7895

Ägg och creme fraiche röra:

2 kokta ägg
1 dl creme fraiche
2 msk kapris
salt
peppar

Gör såhär:

Koka äggen. Hacka dom. Hacka också kaprisen i mindre bitar. Blanda samman med de hackade äggen. Rör i creme fraiche och krydda med salt och peppar. Servera i en baguette eller något annat bröd.

3
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Rocka sockorna, slappardag och målningar….

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x