ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sockerkaka med glasyr

/

Ett enkelt tips till dig som kanske inte är så van att baka, eller bakat en sockerkaka på sin höjd. Den går också att ”hotta” till lite. Göra den lite mer ”påskig” t ex och lite festligare. Det finns väl knappast något godare än en bit färsk sockerkaka till ett stort glas mjölk? MUMS!



RECEPT:

3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen

Glasyr:

2 tsk citronsaft
2 dl florsocker

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Jag brukar vispa så länge så det blir kvar lite ränder efter elvispen i smeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smält smöret, häll i det och mjölken i smeten.
Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.Blanda samman citronsaft och florsocker. Fyll på med citronsaft om det blir för torrt. Glasyren ska vara något rinnig i konsistensen.

Häll sedan på den på den avsvalnade sockerkakan som du stjälpt upp. Tänk på att glasyren stelnar rätt snabbt. Strö över strössel snabbt efter du hällt på den så fastnar den fint i glasyren och rinner med den ned på sidorna.

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00