ANNONS

Citronrutor – Långpannekaka

/

IMG_8219
IMG_8221
IMG_8222

Dessa citronrutor med syrlig frosting uppepå får du bara inte missa att baka nångång. Dessa härliga rutor hade vi på Theddes kalas idag. Fräscht och riktigt vårig kaka faktiskt. Du får dessutom många rutor på en kaka, alltså räcker den till många. Perfekt på kalas.

RECEPT:

200 g smält smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
1 msk citronsaft
¾ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Frosting:

50 g rumsvarmt smör
2 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk citronsaft
200 g philadelphiaost

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa samman socker och ägg så det blir riktigt pösigt och vitt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i mjölblandningen och citronsaft i äggsmeten. Vänd det ordentligt med en slickepott. Häll sedan i det smälta smöret och mjölken. Blanda smeten. Häll i smeten i en ugnsfast form på ca 25×35 cm täckt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.

Frostingen:

Vispa samman florsocker, vaniljsocker, smör och citronsaft med en elvisp. Vispa sist i philadelphiaosten. Bred på smeten på den avsvalnade kakan. Dela upp i små fyrkanter och toppa med jordgubbar eller något annat smarrigt. Ät & njut!

IMG_8226
IMG_8227

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00