Citronrutor – Långpannekaka

IMG_8219 IMG_8221 IMG_8222

Dessa citronrutor med syrlig frosting uppepå får du bara inte missa att baka nångång. Dessa härliga rutor hade vi på Theddes kalas idag. Fräscht och riktigt vårig kaka faktiskt. Du får dessutom många rutor på en kaka, alltså räcker den till många. Perfekt på kalas.

RECEPT:

200 g smält smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
1 msk citronsaft
¾ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Frosting:

50 g rumsvarmt smör
2 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk citronsaft
200 g philadelphiaost

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa samman socker och ägg så det blir riktigt pösigt och vitt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i mjölblandningen och citronsaft i äggsmeten. Vänd det ordentligt med en slickepott. Häll sedan i det smälta smöret och mjölken. Blanda smeten. Häll i smeten i en ugnsfast form på ca 25×35 cm täckt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.

Frostingen:

Vispa samman florsocker, vaniljsocker, smör och citronsaft med en elvisp. Vispa sist i philadelphiaosten. Bred på smeten på den avsvalnade kakan. Dela upp i små fyrkanter och toppa med jordgubbar eller något annat smarrigt. Ät & njut!

IMG_8226 IMG_8227

72
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madelene
Madelene
11 months ago

Hej går det att göra glutenfritt och laktosfritt?

niiinis
niiinis
Reply to  Madelene
11 months ago

Absolut, bara byta ut mjöl mot glutenfritt mjöl (och tillsätta 1 msk fiberhusk). Laktosfritt, byt ut alla mjölprodukter mot laktosfri.

Nästa inlägg

Hem ljuva hem…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x