Glutenfri filmjölkslimpa

I morse testade jag att baka ett nytt glutenfritt bröd, det blev riktigt gott det också. Enkelt som tusan också, det här slänger man verkligen ihop bara. Det går snabbt också….

IMG_8259
IMG_8260
kaffe_latte_glutenfri_limpa
glutenfritt_limpa

RECEPT 1 glutenfri limpa:

6-7 dl glutenfri mjölmix
1 dl havregryn (ren om du vill ha glutenfritt)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl sirap eller honung
4 dl filmjölk eller yoghurt
1 dl mjölk
1 dl solrosfrön

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt sirap och fil samt frön. Vill du ha i lite torkad frukt och nötter så har du i det här. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform. Klicka i smeten, den är ganska lös och kladdig. Grädda brödet i ca 1 timme i mitten av ugnen. Täck med folie efter ca 40 minuter. Låt svalna helt innan du skär upp brödet. Ät och njut! ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..