Nyttig BROWNIE

Halloj!

Jag har just fikat här, ätit mellis. Inte för att det ser ut som ett mellanmål direkt, eller vad tycker du?

IMG_8359

Jag har just suttit här och avnjutit den här kakan. Jag ville aldrig att den skulle ta slut. Å helt ärligt, det skulle inte göra så mycket om jag typ åt upp hela kakan jag gjorde. 🙂 För den är nyttig nämligen! 🙂

IMG_8355

Den här rackaren svänger du ihop i en bunke med en handmixer. KLART! Här har du receptet:

RECEPT LITEN BROWNIE:

1, 25 dl solrosfrön
1 dl havregryn
2 msk kakao
3 msk honung
½ avocado
nypa salt
2 msk rapsolja
ev. 1 msk vatten

LCHF

Byt ut havregryn mot mandelmjöl och rapsolja till kokosolja, honung får du byta till annan sötning om du vill.

Gör såhär:

Häll i alla ingredienser i en bunke. Mixa allt med en handmixer. Det ska bli en följsam seg smet kan man säga. Smeten häller du sedan i en liten bytta, tänk dig formen av en liten djup skål som du äter yoghurt ur. Lägg gärna lite bakplåtspapper i botten så den inte fastnar så mycket. Gör du större sats (dubbel sats) kan du hälla i det i en fyrkantig liten ugsform. Sedan är det in i frysen med den i ca 2 timmar. Ta fram och skär ur underbara bitar som du äter med lite vaniljyoghurt (grädde för LCHF) och blåbär. Gudagott och nyttigt dessutom! 🙂

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

7
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vendela
8 years ago

Åh, detta måste jag ju testa! 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Vendela
8 years ago

Gör’t! Sååå gott!

Vendela
8 years ago

Åh, detta måste jag ju testa! 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Vendela
8 years ago

Gör’t! Sååå gott!

Anna-Lena
8 years ago

Hur många bitar blir det utav en sats deg?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna-Lena
8 years ago

Den satsen som jag gjorde ger kanske 4 små bitar. 🙂

Anna-Lena
8 years ago

Hur många bitar blir det utav en sats deg?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna-Lena
8 years ago

Den satsen som jag gjorde ger kanske 4 små bitar. 🙂

Nästa inlägg

Godmorgon ny vecka!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x