Nyttig Frozen Yoghurt Cookie Dough – Nyttig Ben & Jerrys

Kan man göra nyttig glass?

Jajemensan! Det kan man… konsistensen är inte riktigt som vanlig glass. Den är mer åt frozen yoghurt, men jag tycker den känns som glass. Här har jag mixtrat ihop en nyttig Ben & Jerrys. Jag ÄÄÄLSKAR ju Ben & Jerrys, men både du och jag vet ju att det inte är den nyttigaste glassen man kan äta. Jag klurade på om det gick att göra en glass som ändå är som Ben & Jerrys, med kakdeg i alltså. Så det blir som en Ben & Jerrys Cookie Dough!

nyttigglass_sorbe_ben&jerrys_nyttigben&jerrys

Alltså, jag grät nästan när jag skulle provsmaka. För det var fasen så gott alltså. Känslan när man får lite ”kakdeg” i munnen är som när man sitter och smaskar på en Ben & Jerrys. Å såhär i veckorna duger den känslan långt alltså. Har man t ex PMSoch känner att man inte borde gotta sig så fasligt så kan jag varmt rekommendera att du äter den här alltså! 🙂

IMG_8390

RECEPT 4 portioner:

1 stor mogen banan
3 dl naturell yoghurt
½ dl honung
1 tsk vaniljpulver

Gör såhär:

Börja med glassen. Dela bananen i skivor, lägg i en påse och frys den i ca 45 minuter. Blanda naturell yoghurt, uppvärmd honung (bara så mycket så att den blir rinnig) och vaniljpulver i en plastbytta. Täck med plastfolie och ställ också den i frysen under tiden som bananer ska frysas. Ta ut bananen och kör den i mixern till den är helt smidig och jämn. Häll i det i  yoghurtsmeten. Ta cookie dough (recept nedan) och rulla till små små bollar som du lägger i yoghurtsmeten. Ställ tillbaka den i frysen inplastad i ca 2-4 timmar.

Cookie dough:

1 dl havregryn (mixade till mjöl)
1 krm salt
1 msk smör
½ osötad äppelmos
½ tsk vaniljpulver
2 msk honung
25 g mörk choklad

Gör såhär:

Smält smör. Värm honungen så den blir rinnig. Hacka chokladen. Blanda havremjölet, salt och vaniljpulver. Häll i smöret, honungen, äppelmoset och chokladbitarna. Rör till en kaksmet och låt gärna vila lite i en påse innan du formar små kulor och lägger i glass-smeten.

IMG_8393 IMG_8394

Ta ur ”glasskulor” och servera med lite riven mörk choklad uppepå. Ät och njut! 🙂

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrika Persson
Ulrika Persson
8 years ago

Hej! Detta receptet låter smaskigt! Undrar hur mycket osötad äpplemos man ska ha i? Det står bara 1/2 osötad äpplemos!
Tack för en underbar blogg som jag läser varje dag och jag lagar ofta efter dina recept!
Tycker du är underbar, hälsar Ulrika i Toronto där vi just nu har mycket snö och kallt. Var i helsicke håller våren hus?!!!!

Ulrika Persson
Ulrika Persson
8 years ago

Hej! Detta receptet låter smaskigt! Undrar hur mycket osötad äpplemos man ska ha i? Det står bara 1/2 osötad äpplemos!
Tack för en underbar blogg som jag läser varje dag och jag lagar ofta efter dina recept!
Tycker du är underbar, hälsar Ulrika i Toronto där vi just nu har mycket snö och kallt. Var i helsicke håller våren hus?!!!!

Nästa inlägg

Så kan du göra med din garderobsblomma

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x