Hastbullar med äppelmos

Häromdagen ville jag baka nåt riktigt snabbt. Hade liksom ingen tid alls på mig egentligen så jag fick övertala Tony att vänta i typ 25 minuter till….ja innan vi kunde åka. Såhär är det, eftersom jag äter glutenfritt och laktosfritt så blir det ofta så att jag tar med mig egna bakverk och bröd när vi ska bort på fika. Jag förväntar mig inte att andra ska tänka på mina kostval liksom. Så är det ju. Men detta är ju lite kruxigt när man är som mig, spontan och inte alltid så bra på att planera. Då kan jag en halvtimma innan vi ska åka komma på att ATTANS BANANER, jag har ingen fika med mig. Oftast är jag utan då men jag blir ju faktiskt också sugen ibland. 🙂 Dessa muffins blev exakt en sån grej! Det måste gå snabbt och det ska vara gott!

IMG_8627

Åh, dreglar nästan lite nu när jag tittar på bilden. Jag lämnade nämligen resten hos min pappa som också käkar glutenfritt så jag fick bara äta 1. ”Snyft”….. 😉 Mina hastbullar finns det både honung och äppelmos i. Dessutom är dessa glutenfria, men du får såklart recept på vanliga med vanligt mjöl..

RECEPT ca 10 st:

2 dl glutenfri mjölmix (byt ut rismjöl, psyllium och mjölmix till 2 d vanligt mjöl)
1 dl rismjöl
1 msk psyllium eler fiberhusk
2 tsk bakpulver
1½ dl farinsocker
2 msk honung
½ dl äppelmos
25 g smör
2 tsk nystött kardemumma
1 ½ dl mjölk
Pärlsocker och kanel till garnering.

Gör såhär:

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke eller hushållsassistent. Smält smöret, häll det över mjölblandningen. Häll också i äppelmoset och honungen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en smet.
Häll smeten i muffinsformar på en plåt eller muffinsplåt. Jag använde mina älskade siliconformar.
Strö till sist över pärlsocker och lite kardemumma. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12-14 minuter. Låt sedan svalna helt innan du äter och njuter av dom.

IMG_8625IMG_8626

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

11
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Åh nej!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x