Nyttig chokladkaka

Innan jag tar kväll på allvar ska jag visa dig vad jag slängde ihop idag när jag blev APSUGEN på något gott. Hade jag hittat en påse med godis hade jag garanterat ätit ur den, men jag hittade inget. Vad göra? Jag vill ha nåt sött men gärna inget onyttigt. Det är ju fortfarande vecka och inte helg, alltså ska jag inte äta något onyttigt är tanken.

IMG_8658

Eftersom jag var så sjukt sötsugen så smälte jag honung och ringlade över kakan. Kakan gjorde jag i min ostronskål från Mateus. Den lilla alltså…. den är verkligen helt perfekt i storlek. Det blir mycket kaka! YUMMY!

IMG_8660 IMG_8662 IMG_8663

Sen kan man dela upp den också så den räcker till fler. Jag toppade den med frysta (uupptinade) blåbär, rinnande honung, vaniljyoghurt och så pudrade jag över kakao. YUMM-Y!

RECEPT:

1 ägg
1 banan
2 tsk kakao
½ tsk kanel
blåbär
kakao att pudra över
vaniljyoghurt
rinnande honung

Gör såhär:

Mixa banan, ägg, kakao och kanel. Det ska bli en smet liksom. Häll i allt i en skål av något slag, eller så delar du upp det i två kaffekoppar. Micra ca 1 minut för koppar, ca 1½ minut för en skål. Mitt tips är att du stannar micron lite då och då, detta för att den inte ska växa utanför kopparna eller skålen. Du ska också avsluta när den är lite kladdig i mitten, annars blir kakan för torr. Ta ut, pudra på kakao, ringla över honung. Lägg på några blåbär och häll på vaniljyoghurt. Njut av något väldigt gott men nyttigt! ♥

5
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Hål i örat!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x