Halloj!

Godmorgon….

…ja om man nu kan säga det när klockan är över 11 på dagen. 🙂 Har haft fullt upp med morgonbestyren och sedan hjälpte jag min pappa att köra en av hans bilar på reparation. Avslutade med kaffe och smörgås hemma hos oss. 🙂

IMG_8537 IMG_8540

För er som undrar hur det går med mina muffins i skafferiet. Mjooodå! Dom lever än och inte en tillstymmelse till mögel.  I början av maj är det två månader sedan bäst före datumet gick ut. Mina muffins som jag bakar är mögliga på 3 dagar typ. Haha…. en väsentlig skillnad när man inte stoppar några konserveringsämnen i sina bakverk. Jag förstår ju att det vore ohållbart att ha bröd och bakverk till salu i vanliga matvaruaffärer om det inte fanns konserveringsmedel i…men kom igen! Jag kommer nog i alla fall inte att köpa just dessa muffins igen tror jag. Blir faktiskt lite förskräckt! HUA! Undra hur mycket som är såhär? Igår stod jag och läste bakpå pulver bearnaisesåsen på affären. Åh herreminjee…. så mycket som det var istoppat i detta pulver alltså. Slutade med att jag köpte en färdig bearnaisesås som inte innehöll ens hälften av allt skit som var istoppat i pulverbean. Jag vet inte…. men vi lagar nästan all vår mat från grunden hemma. Sällan vi köper halvfabrikat faktiskt, det har blivit så iom min mage och sen har vi automatiskt blivit lite mer medvetna om vad det är man stoppar i sig. Sen om jag lever efter det till 100%? Nä, det ska jag ärligt säga att det gör jag inte. Men mer medveten har jag helt klart blivit.

Har du blivit mer medveten tro? Eller orkar du inte hålla på? Jag vet ju att många också mår dåligt över den hälsohets som blivit, många som blir helt stressade över vad det är dom äter och stoppar i sina barn ju mer man läser om sånt här i media.

Well well det var lite tankar det. Nu måste jag fortsätta jobba! Vi hörs sen. ♥

7
Subscribe
Notify of
guest

13 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kina
Kina
8 years ago

Men va lustigt! Tänkte på dina muffins i morse och undrade om det kommit något mögel på dom.. Nu vet jag 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kina
8 years ago

Hahah! Japp, då vet du! 🙂

Kina
Kina
8 years ago

Men va lustigt! Tänkte på dina muffins i morse och undrade om det kommit något mögel på dom.. Nu vet jag 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kina
8 years ago

Hahah! Japp, då vet du! 🙂

Anna-Lena i Frankrike
Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Jag kände mig väldigt stressad ett tag att äta nyttigt och försökte följa alla trender m.m. Men sen lugnade jag ner mig lite och nu försöker jag åtminstone äta rent, och laga all mat själv, från scratch. Men visst det kan vara svårt ibland! Men man behöver inte äta chiapudding, gröna smoothies, quinoa hela dagen lång 😉

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Ja men ellerhur? Det är ju för mig att äta hälsosamt utan att man för den sakens skull äter spirulina så det sprutar ur öronen. Haha…. 😉 Mat från scratch är också min melodi också! 🙂

Anna-Lena i Frankrike
Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Jag kände mig väldigt stressad ett tag att äta nyttigt och försökte följa alla trender m.m. Men sen lugnade jag ner mig lite och nu försöker jag åtminstone äta rent, och laga all mat själv, från scratch. Men visst det kan vara svårt ibland! Men man behöver inte äta chiapudding, gröna smoothies, quinoa hela dagen lång 😉

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Ja men ellerhur? Det är ju för mig att äta hälsosamt utan att man för den sakens skull äter spirulina så det sprutar ur öronen. Haha…. 😉 Mat från scratch är också min melodi också! 🙂

Marita
8 years ago

Önskar att jag var duktigare att laga mat från grunden men mycket handlar det om att jag är urusel på att laga mat så att för mig att vispa iop en bea ( oavsett hur enkelt alla säger att det är) är för mig en jätteuppgift. Då väljer jag att fokusera på det jag kan laga från grunden som potatismos och fisk ; )

Niiinis
Niiinis
Reply to  Marita
8 years ago

Men det är ju toppen att du lagar sånt som du klarar av! En vacker dag vispar du ihop en egen bea…. ❤️ Kram

Marita
8 years ago

Önskar att jag var duktigare att laga mat från grunden men mycket handlar det om att jag är urusel på att laga mat så att för mig att vispa iop en bea ( oavsett hur enkelt alla säger att det är) är för mig en jätteuppgift. Då väljer jag att fokusera på det jag kan laga från grunden som potatismos och fisk ; )

Niiinis
Niiinis
Reply to  Marita
8 years ago

Men det är ju toppen att du lagar sånt som du klarar av! En vacker dag vispar du ihop en egen bea…. ❤️ Kram

Carina
Carina
4 years ago

Jag försöker alltid laga mat från grunden! Men ibland funderar jag på att man själv kanske blir ”konserverad” inifrån om man äter mycket konserveringsmedel…

Nästa inlägg

Auktion, fötter och frustrerad mamma

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x