Valborg och söndagshäng

Halloj igen!

Oj vad fort dagen går när man sover länge. Huuu, jag som är van att vakna långt innan tuppen, ja jag är ju inte direkt van att halva dagen gått när man går upp. Får se hur länge jag är vaken ikväll?

Jaha, igår då? Vid halv 6 kom våra gäster. Vi började med att äta förrätt. En lite matigare då vi taktiskt detta året gav oss iväg till elden i tid, för en gång skull. Vi brukar kunna komma dit när elden brunnit klart typ. 🙂 I år käkade vi en rejäl och lite mättande förrätt och sen fortsatte vi att äta när vi kom hem från elden. Förrätt blev min morotssoppa.

IMG_9069 IMG_9072

Väl vid elden köptes det lotter. Jag köpte 12 lotter och vann inte ett jäkla skit. Jag har verkligen inte tur i spel, det kan jag säga. 🙂 Dock så har vi tur med vänner, här ett gäng! ♥ Beijne (eller Andreas som han egentligen heter), stora barnens pappa Magnus, Kattis, Helena (väntar bebis nr:2 om bara 8 veckor). Sen kom också Helenas sambo Crille som jobbade lite senare. Han äger förresten ”Kennedies” butikerna (ni som bor i Västerås och besökt Erikslund vet vilken butik jag menar). Den finns också i Örebro och i Sollentuna.

Här hade vi redan börjat gå hemåt. Jag, Tony och Milo gick hem tidigare och började förbereda maten.

IMG_9077 IMG_9078 IMG_9082

Vi lagade parmainlindad kycklingfilé i balsamico/rosmarin sås med ugnsstekt potatis med solroskärnor och sallad. Såååå gott!

IMG_9084

Inte de bästa bilderna men till efterrätt blev det denna kladdkaka som var fullproppad med PLOPP.

Det blev en helt fantastisk kväll på många sätt. Trevligt, mysigt, lugnt och glatt. Precis så som man vill ha det. Vi har i några haft det som tradition att vi firar valborg hos oss.

Jaha, jag och Milo stannade hemma idag även om planen var att vi skulle åka till svärisarna. Tony åkte själv så vi fick en dag hemmavid.

Innan Tony åkte så lajade vi en spontenlek. Milo satt på Tonys axlar och sprang runt huset och kikade in igenom fönstret och så skulle jag försöka hinna fota dom. Åh herreminjee vad han skrek. Han tyckte det var skitläskigt men spännande att jag flög fram i fönstret rätt vad det var. Haha… så kul man kan ha med så ”enkla” lekar.

Vi hann och sitta ute en stund och dricka kaffe. Jag frös (som vvanligt) så då kör vi med det bästa ever. En petflaska eller som här….en sodastreamer flaska med kokhett vatten som man har mot kroppen. Det värmer galet bra. Testa någon kväll när ni sitter ute att fylla petflakor med varmvatten och dela ut till era gäster. Det brukar vara uppskattat.

Efter att Tony åkt tog jag och Milo (och fotbollen) en promenad till Pizzerian. Vi var sååå hungriga så vi köpte en varsin pizza. Åh vad vi satt och dikskuterade allt om ditt och datt. Han är så kul att prata med. Vi pratade om att min jeansjacka heter samma som Milo. (Milo heter Lee i tredje namn efter trummisen i Motley Crue ”Tonys önskan”.) Vi pratade också om hur han brukar göra om någon är elak mot honom i skolan. Vi pratade om olyckan som inträffade när han fick ner en pinne i halsen när han föll. Det var oerhört traumatiskt för honom har vi märkt i efterhand så det pratar vi om lite då och då. Han berättade att kompisarna trodde att han hade satt en pinne i halsen när det hände och att han hade skrikit ”Ni fattar ju inte”. Varje gång vi pratar om det kommer det fram något nytt om olyckan. Har läst mig till att barn bearbetar traumatiska upplevelser genom att prata om det eller att rita eller skriva om det – att det är bra. Jag är än idag så glad att det gick så bra som det gick. HÄR kan du läsa mer om olyckan.

På vägen hem så körde vi några tricks med fotbollen. Jag lärde honom ett trick som jag lärde mig när jag spelade fotboll. Han orkar verkligen nöta och nöta på dessa tricks alltså. Hela vägen hem från pizzerian nötte han på. Så duktig och tålmodig. Det tålamodet vet jag inte var han ärvt ifrån, inte mig i alla fall! 😉

Solen har lyst in så fint hemma hos oss idag. Min fina mynta som jag fick igår. Den ska jag sätta i jorden och så hoppas jag att den tar sig som ogräs (som dom säger att de gör) så vi kan dricka mojitos hela sommaren. 🙂 Såg förresten reklam att det nu kommit en Sprite sort med smaken mynta. Den måste ju bli en höjdare i sommar. 🙂

Rosorna fylldes på med vita rosor som vi fick a& Beijen igår och jag tycker blandningen med gula rosor blev riktigt trevlig.

Milo har också kånkat omkring på denna pärm med fotbollskort idag. Igår fick han nämligen denna pärm med tillhörande fotbollskort som han samlar på. Han har kort sen tidigare också så nu börjar den sakteliga fyllas på. Han pratar BARA om det guldiga Ronaldo kortet. Hans högsta önskan är att få träffa Ronaldo IRL. Då skulle han dåna av säger han. Haha…. 🙂

Nu ska jag ta kväll. Är sugen på att baka men inser att det nog är bäst att göra det imorgon istället.  Orkar inte börja stöka till allt igen (när jag precis lyckats få undan all disk från igår). Hoppas att du haft en fin söndag och känner dig nöjd med  helgen som varit.

Kram Nina ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Godmorgon 1:a maj

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x