Kvinnor och hormoner som ställer till det!

Godmorgon!

Åh, tittade ni på Humorgalan igår? Som jag grät när de visade Tildes reportage. Å lilla Bishop då?! 🙁 Så otroligt sorgligt. Är du en Unicef världsförälder tro?

Här är jag uppe och på alerten för att ta tag i denna tisdag. Ska börja dagen med att baka en ny sort av proteinbars jag hittade på nätet. Ser sjukt goda ut och dessutom nyttiga så detta blir nog en höjdare!


Jo, nu till något helt annat! Jag berättade ju för er igår att jag skulle berätta mer om min hormonkräm. Jag gör det för jag tänker att ni kanske är fler som tampas med att inte känna igen er själva riktigt!? Kanske har ni som jag en galopperande PMS och känner et ur fas?

Såhär var det för mig i alla fall. Successivt har allting blivit lite lite värre med tiden. Det började egentligen när jag fick alla mina missfall med Milo. Året var 2006 och jag var 34 år gammal. Ni som läst ett tag vet att jag genomgick en stor undersökning hos en privatläkare och det visade sig bla att missfallen berodde på Progesteronbrist. Jag fick ”muttisar” att stoppa upp och Milo föddes 9 månader senare. Thank god! ❤️

Efter att Milo föddes har mina symtom förvärrats. För det första har min menscykel blivit kortare och kortare. Idag är min cykel runt 23 dagar. Jag har PMS i 10 utav dom. Jag konstaterade för ett par år sedan att jag led av PMDS. En extrem form av PMS. 10 dagar innan min mens började ”helvetet”. Typ nästan direkt efter ägglossningen.

Uppgiven, trött, ont i huvudet, ledvärk, aggressiv, ledsen, orolig, ångestfylld, sömnproblem, ont i brösten på ett sjukt sätt (lite samma känsla som när mjölken rinner till), arg, känslosam, rädd, lättskrämd, ingen sexlust, kan inte fokusera, svullen med viktuppgång runt 2-4 kg, svårt att ta tag i något. Ja listan kan göras oändlig. Dessutom märkte jag att mina ägglossningar blev utdragna. Ont som fan i upp till en vecka. Efter en del googlande om PMS hittade jag till en fantastisk person. Jag kontaktade Mia Lundin. Vi skulle kunna kalla henne för ”hormongudinnan”.

mia lundin

Hon har bl a skrivit boken ”Kaos i kvinnohjärnan”.


Den kan du hitta I alla fall. Jag lusläste allt på hennes sida. I flera dagar bara läste jag och satt igenkännande och bara nickade. Jag kände igen mig i sååå mycket!

Eftersom jag känner ett motstånd till medicinering så har Premalex som många föreslagit inte varit ett alternativ för mig. Men en period när jag kände mig desperat var jag på väg att beställa tid på gyn för att få NÅNTING!

Jag konsulterade Mia. Fick en telefontid med henne och vi pratade på i en timma. Innan hade jag fått fylla i lite papper som jag skickat in. Jag tog också lite blodprover. Det visade sig att jag led av ”förklimakteriet”, ett extremt VANLIGT tillstånd som kan pågå i fleeeera år innan klimakteriet. Dessutom hade jag utmattade binjurar. Kvinnor i min ålder som inte äter p-piller eller har hormonspiral kanske känner igen sig?

Mia lugnade mig med att nästan alla kvinnor hamnar i något som heter förklimakteriet, men i Sverige (Mia bor i USA sen nästan 20 år tillbaka) är detta inte forskat på och få kvinnor får inte den hjälp som de behöver. I USA kan du köpa hormoner över disk, medan i Sverige så får du det utskrivet och då i en form som är direkt cancerframkallande, alltså EJ bioidentisk. Några kliniker i Sverige har påbörjat ett samarbete med Mia så det ÄR på väg till Sverige. Jag fick tips på kosttillskott som jag skulle äta och en hormonkräm (progesteronkräm) jag skulle smörja in mig med.

Nu har jag kört lite kosttillskott och så har jag kört hormonkrämen i 2 månader. Kan säga att min PMS är mycket bättre. Framförallt började den senare denna gången. Från att ha haft svinont i brösten så har jag knappt haft ont alls denna månad. Ska ha mens om 2 dagar. Knappt några sömnproblem denna omgången heller. Känner mig pigg och företagsam. Lite känslig är jag men inte alls så starkt som jag brukar vara.

Nu har jag inte kört så länge och jag håller t ex på att prova mig fram med mängden progesteronkräm, man ska det i början. Men det känns som jag hittat hjälp. Att mycket av min ångest, oro och svåra PMS faktiskt berott på brister i min kropp. Jag ska fortsätta köra så ska vi se hur det blir? Den här bristen på progesteron t ex hade jag ju redan innan vi fick Milo, det har jag ju t.o.m fått tagit prover på. Så den bristen plus all annan brist har jag gått omkring med i flera år.

Nu vill jag tipsa dig som känner som jag om att läsa på HÄR!

Nu frukost och jobb. Milo är hemma med mig idag, han var så förkyld i morse så en dag med vila gör honom gott. ♥ Vi hörs sen igen!

5
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
Jenny
1 year ago

Hej! Jag skulle gärna vilja veta var man in köpa Female balancing cream, kan inte hitta den nånstans. Tack på förhand, jenny

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
1 year ago

Har precis skrivit till sidan där jag köper det för plötsligt kan jag inte hitta det i deras sortiment. 😢

Nästa inlägg

ZzzzzzZZzzzzz

© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x