Chokladbollar

Ni har väl inte missat att det här CHOKLADBOLLENS dag idag? Jag minns att jag gjorde en herrans massa chokladbollar som liten. Varje vecka gjorde jag nog ett lass, jag fullkomligen ÄLSKADE den lilla kladdiga bollen. Under många år glömde jag sen bort den, helst när all annan bakning blev så himla mycket roligare. Men nu har jag återigen upptäckt den lilla godsaken. Man kan dessutom göra den i sååå många olika utföranden och man misslyckas typ aldrig.

Nu ska jag bjuda dig på två olika recept på chokladbollar. En nyttig med dadlar och en onyttig med extra allt. Det blir väl en alldeles utmärkt balans, tycker ni inte?

Vi börjar med de onyttiga, den här lilla tallriken står och väntar på familjen här hemma. Idag är det lill-lördag så efter kvällsmaten ikväll blir det lite mumma till TV:n. Jag har ansträngt mig lite extra med toppingen på chokladbollarna.

IMG_9287 IMG_9289 IMG_9290 IMG_9291

RECEPT ca 20 st:

100 g smör
1 dl socker
1 ½ msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe

Till garnering har jag använt lakritspulver, strössel och hackad vit choklad. 

Gör såhär:

Se till att smöret är rumsvarmt, jag brukar lägga in i micron i några sekunder för att det ska mjukas upp sådär härligt. Rör ihop socker, vaniljsocker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Rulla till önskad storlek på chokladboll och rulla dessa i det du är sugen på. Pärlsocker, hackade nötter, solrosfrön, strössel, hackad choklad, lakritspulver….bara fantasin som sätter gränserna. Förvara i kylen.

De nyttiga då? Ja, dessa blev magiskt goda och jag har svårt att tro att det är någon större skillnad på smak. Dessa chokladbollar är vansinnigt goda och jag är så glad att jag har detta recept i ägo. Det är en verklig höjdare faktiskt!

IMG_9296 IMG_9301

Dessa godingar bara AVGUDAR jag!

RECEPT ca 10 st:

2 dl havregryn
10 st färska dadlar
1 msk kokosolja eller rapsolja
1 msk honung
1 krm salt
1 msk kakao

Jag rullade dem i hackade solroskärnor.

Gör såhär:

Plocka ur kärnorna ur dadlarna. Ha sedan i alla ingredienser i en blender eller matberedare. Rör ordentligt tills det är en härlig ganska så seg smet. Rulla till bollar, rulla i hackade solroskärnor eller varför inte kokosflingor. Förvara i kylen.

IMG_9300

4
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kina
Kina
8 years ago

Va fin din nya sida är. Bollarna såg goda ut. ☀️

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kina
8 years ago

❤️

Kina
Kina
8 years ago

Va fin din nya sida är. Bollarna såg goda ut. ☀️

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kina
8 years ago

❤️

Nästa inlägg

Godmorgon & rumplyft

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x