ANNONS

Smulpaj i burk

/

Innan jag berättar om Kaknästornet och mina tavlor som nu hänger där så ska jag tipsa dig om en efterrätt som jag slängde ihop till Tony och exet igår kväll. En JÄTTESNYGG dessert som är både god och enkel att göra.

IMG_0165

Här har jag just klickat i en skopa glass i varje glasburk.

IMG_0159
recept_dessert_efterrätt_jordgubbar_smulpaj

RECEPT 2 burkar:

1½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
½ dl rårörssocker (går att ta vanligt socker här också)
100 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
några jordgubbar
vaniljsås
vaniljglass

Gör såhär:

Blanda samman vete mjöl, havregryn, strösocker, rårörssocker och vaniljsocker. Lägg i det rumsvarma smöret och knip ihop alltsammans till en smulig massa. Ta en ugnssäker form och lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smulet.

IMG_0158

Grädda i ugnen på 200 gr i ca 10-15 minuter. Rör gärna lite då och då.

Ta sedan fram två trevliga behållare. Jag tog 2 Mason Jar burkar. Dela jordgubbar i mindre bitar. Varva sedan allt i burkarna. Ha i smulet i botten, lägg sedan i jordgubbar, ha på lite mer smul. Häll på vaniljsås, toppa med en kula vaniljglass.

IMG_0164
dessert_efterrätt_smulpaj_jordgubbsdessert_jordgubbar
IMG_0167
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00