Smulpaj i burk

Innan jag berättar om Kaknästornet och mina tavlor som nu hänger där så ska jag tipsa dig om en efterrätt som jag slängde ihop till Tony och exet igår kväll. En JÄTTESNYGG dessert som är både god och enkel att göra.

IMG_0165

Här har jag just klickat i en skopa glass i varje glasburk.

IMG_0159 recept_dessert_efterrätt_jordgubbar_smulpaj

RECEPT 2 burkar:

1½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
½ dl rårörssocker (går att ta vanligt socker här också)
100 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
några jordgubbar
vaniljsås
vaniljglass

Gör såhär:

Blanda samman vete mjöl, havregryn, strösocker, rårörssocker och vaniljsocker. Lägg i det rumsvarma smöret och knip ihop alltsammans till en smulig massa. Ta en ugnssäker form och lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smulet.

IMG_0158

Grädda i ugnen på 200 gr i ca 10-15 minuter. Rör gärna lite då och då.

Ta sedan fram två trevliga behållare. Jag tog 2 Mason Jar burkar. Dela jordgubbar i mindre bitar. Varva sedan allt i burkarna. Ha i smulet i botten, lägg sedan i jordgubbar, ha på lite mer smul. Häll på vaniljsås, toppa med en kula vaniljglass.

IMG_0164 dessert_efterrätt_smulpaj_jordgubbsdessert_jordgubbar IMG_0167

 

9
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jessica
Jessica
5 years ago

Hej
Ska det vara 1dl vaniljsocker?

Jessica
Jessica
1 year ago

Alltså, så gott 😋. Smulet är bara så gott 👌.

niiinis
niiinis
Reply to  Jessica
1 year ago

Tack! Vad roligt att du gillar! 🥰

Nästa inlägg

Oh noooo!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x