Godaste Smulpajen

Häromdagen när mamma, syrran, Pierre och bebis var här på besök så slängde jag ihop en paj igen. Jag är så himmelens glad över att jag lyckats ta fram ett glutenfritt recept på smulpaj som är helt fantastiskt gott. Jag brukar få ett gäng rabarber från mamma o pappas rabarberbuske som är typ modell HUGE!

IMG_0154

Den här pajen är lite knäckig på ytan, tack vare rårörssocker så får den det där knäckiga lite sirapssmakande. URGOTT om du frågar mig!

IMG_0155

IMG_0156

Att äta den med vaniljlglass OCH vaniljsås är höjden av SMASKIGT!

RECEPT:

2 ½ dl mjölmix (använder du vanligt mjöl tar du samma mängd)
1½ dl havregryn
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
½ dl rårörssocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär och 1 rejäl stjälk rabarber

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjölet, havregrynet, smör, strösocker, vaniljsocker och rårössocker i en bunke. Se till att det är smuligt och ordentligt omrört. Smörj formen och häll i bären och de skivade rabarberna i botten. Du kan sockra lite lätt uppepå. Fördela sedan ut pajsmulet över blåbären. Skjuts in i ugnen (i mitten av ugnen) i ca 15 minuter. Servera med vaniljsås och vaniljglass.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

 

22
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
7 years ago

Mums,jag skulle rulla fram om jag var lika duktig på att baka som du!!

Maria
Maria
7 years ago

Tack för ännu ett mumsigt glutenfritt recept. Tur att du finns i vårat liv 😉

Niiinis
Niiinis
Reply to  Maria
7 years ago

Fina du! Tack, vad fint sagt! ♥

Agneta
7 years ago

Mums,jag skulle rulla fram om jag var lika duktig på att baka som du!!

Maria
Maria
7 years ago

Tack för ännu ett mumsigt glutenfritt recept. Tur att du finns i vårat liv 😉

Niiinis
Niiinis
Reply to  Maria
7 years ago

Fina du! Tack, vad fint sagt! ♥

Maja
Maja
7 years ago

Den var supergod, testade igår!!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Maja
7 years ago

Kul att Du också gillade!

Maja
Maja
7 years ago

Den var supergod, testade igår!!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Maja
7 years ago

Kul att Du också gillade!

Nästa inlägg

Studentfirande

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x