Bygg ditt eget utekök

Men heeeej mina vänner!

Alltså, jag är tammefasen gråtfärdig alltså!!! Kan ni fatta att vi ÄNTLIGEN fått ordning på Bloglovin! Ja alltså det är i varje fall vad jag tror. Jag har mejlat som en besatt med en tjej från USA som jobbat som support och som hjälpt mig att få igång det. Nu är alla ni som följer mig där flyttade till min nya blogg. Eller ni SKA i alla fall vara flyttade till min nya blogg. Kan inte ni hojta till om det fungerar, jag vet ju inte om det funkar själv nämligen. Skriv bland kommentarerna om jag dyker upp i er feed när ni läser era bloggar på BLOGLOVIN.

För dig som sitter där och undrar vad jag snackar om så är det världens bästa sätt att följa bloggar på. Sedan jag började följa bloggar där så läser jag dom ju faktiskt. Det enda man behöver göra är att klicka i FOLLOW/FÖLJ rutan och sedan registrera sin mejladress så kan man ha alla favoritbloggar samlade på en och samma plats. Supersmidigt att läsa där verkligen!

HÄR: Follow(function(d, s, id) {var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s);js.id = id;js.src = ”https://www.bloglovin.com/widget/js/loader.js?v=1;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, script, bloglovin-sdk”))

Men du, först bilder på vårt utekök!

IMG_0373 IMG_0374

Sådär nånting blev det! Vad tycks? Ett enkelt men fullt fungerande utekök. Här är tanken att man ska kunna stå och skölja grönsaker och också choppa dom. Man ska alltså inte behöva stå inne i köket när man förbereder grillandet eller middagen när man har gäster t ex. Ska försöka förklara hur den är uppbyggd.

Konstruktionen är gjord av en lastpall. Under den 4 stolpar som vi kapat i rätt storlek. Ribbor i sidorna som håller den stabil och för att den inte ska bli så ranglig. Brädan till vänster är en egentligen tre brädor som jag satt ihop. Den är lite smalare och är fastsatt i själva lastpallen men lite lägre då. I den har det sedan sågats ett hål för zinkhinken som ska agera handfat. I zinkhinken ska det borras hål så att vattnet rinner ned i zinkhinken under. Den ska man sen bara kunna tömma på vatten. Allt bråte blir ju kvar i den översta zinkhinken. Där ska jag sen köpa en stor vattenbehållare i glas med tappkran, den får agera kran det rinnande vattnet så att säga. Vi har tyvärr ingen vattenslang till huset så då får detta bli den bästa lösningen. Men jag tycker det är sååå fiiiint med en sån glasbehållare och det lilla vattnet man använder räcker den utmärkt till. Kanske att vi ska utöka sedan med en liten platta också så man kan koka potatis här ute. Jag har en plan för det också. Bakom själva bordet har jag skruvat upp ribbor som jag sedan satt ihop och skruvat fast i bordet. Välanvända ribbor tänker jag. Detta kan man använda till mycket.

IMG_0380 IMG_0382 IMG_0383

Jag har hängt upp små zinkhinkar som jag planterat egna kryddor i från vår plantering på gården. Myntan sprider sig som en löpeld och lika glad är jag för det. Det blir mycket melonsallad och mojitos i sommar. 😉 Zinkhinken som hänger ska det läggas zucchini, auberginer, citroner och lime i, sånt som håller länge och ser fräscht ut. Lite grillbestick. Skärbräda. Oljor och sånt har också fått plats.

IMG_0375 IMG_0377

Jag har också ställt några av våra utemöbler bredvid vårt lilla utekök. Jag har en plan om att hänga upp en segelduk över allt sen. Eller ett parasoll. Vi får se vad vi kommer fram till? Plockade en naturbukett som jag ställde på bordet. Har också sytt om lite dynor som nu passar bättre i dessa utemöbler. Kuddarna från Lidby Living har fått flytta ut också. De håller nämligen för solljus och bleks ingenting av det. Vilka kuddfodral klarar det? HÄR hittar du dessa underbara kuddfodral!

Ja, så blev det. Jag kommer säkerligen att bredda själva bordet lite till sen. Ja ifall vi ska ha kokplattor också. Men jag tycker det är så jäkla mysigt med utekök. Jag älskar sånt! Det ska helst se lite ”homemade” ut också. Det är så himla fint! Jag ska köpa till mer kryddor också. Lite fina gammeldags handdukar och sånt ska också hängas upp på sidan. Utefeter bordets sida är det uppsatt en hängare som man kan hänga krokar på och sen hänga upp lite handdukar eller vad det nu är man vill ha. Under bordet har vi satt upp en av de gamla brädorna som vi byggde bordet på altanen av. Perfekt avställningsshylla. Där har jag nu vattenflaskor och sånt står. Sen måste jag ha några mårbackor nånstans. Det hör också till ett utekök! 🙂

Ja det var det! Med enkla medel kan man göra ett jättemysigt utekök ju! Ett enkelt som tusan men mysigt kök. Räcker verkligen perfekt till ändamålet vi tänkt oss det. Nu vill jag bara ha massa härliga sommarkvällar med massa grill, matlagning, bubbel och vänner eller bara familjen. MYYYYS! ♥

NU ska jag krypa ned i soffan bredvid min förkylda man. Hoppas att ni mår bra alla! ♥

Kram Nina

//

0
Subscribe
Notify of
guest

16 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa Thiger
Åsa Thiger
8 years ago

Vad duktig och kreativ du är vännen! Ser superfint ut!

Maĺlan
Maĺlan
8 years ago

Jättefiiint 🙂

Har du sett den här? https://www.granit.com/mobile/product.html/vatten-behallare-16-l?&gclid=CJrnw6eQms0CFYLNcgodUAYEPg

Tror den är smidigare än de stora tunga i glas…

Ha en bra dag. Kram ❤

Niiinis
Niiinis
Reply to  Maĺlan
8 years ago

Men kolla! Nä, den har jag inte sett….hmm, den där tål att kluras på. Tack som tusan för tips!

Kram och ha en fin dag! ❤️

Åsa Thiger
Åsa Thiger
8 years ago

Vad duktig och kreativ du är vännen! Ser superfint ut!

Maĺlan
Maĺlan
8 years ago

Jättefiiint 🙂

Har du sett den här? https://www.granit.com/mobile/product.html/vatten-behallare-16-l?&gclid=CJrnw6eQms0CFYLNcgodUAYEPg

Tror den är smidigare än de stora tunga i glas…

Ha en bra dag. Kram ❤

Niiinis
Niiinis
Reply to  Maĺlan
8 years ago

Men kolla! Nä, den har jag inte sett….hmm, den där tål att kluras på. Tack som tusan för tips!

Kram och ha en fin dag! ❤️

Annika
Annika
8 years ago

Det blev jättemysigt! Där kunde man gärna sitta å smutta på en mojito 🙂

Annika
Annika
8 years ago

Men åh vad fint!! Du är verkligen superduktig på att få till det.
Jag är själv ytterst sugen på ett utekök men var ska det stå?? Får klura vidare och se vad jag kommer fram till…
Tusen tack för fin inspiration!
Stor kram och en fin dag till dig

Annika
Annika
8 years ago

Det blev jättemysigt! Där kunde man gärna sitta å smutta på en mojito 🙂

Agneta
8 years ago

Jätte,jättefint! Hos er går det undan minsann när ni sätter igång!! =)

Annika
Annika
8 years ago

Men åh vad fint!! Du är verkligen superduktig på att få till det.
Jag är själv ytterst sugen på ett utekök men var ska det stå?? Får klura vidare och se vad jag kommer fram till…
Tusen tack för fin inspiration!
Stor kram och en fin dag till dig

Mia
Mia
8 years ago

Du är så himla duktig på allt verkligen! Hur snyggt som helst ju! 😀
Hoppas ni får en härlig skolavslutning!
Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
8 years ago

Tack fina! ❤️

Agneta
8 years ago

Jätte,jättefint! Hos er går det undan minsann när ni sätter igång!! =)

Mia
Mia
8 years ago

Du är så himla duktig på allt verkligen! Hur snyggt som helst ju! 😀
Hoppas ni får en härlig skolavslutning!
Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
8 years ago

Tack fina! ❤️

Nästa inlägg

Om hur mycket jag hatar….

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x