ANNONS

Smördegsknyten med choklad och hallon

/

Jag vill tipsa om ytterligare ett recept på efterrätt. Smördeg är verkligen GRYMT. Det är så enkelt, det går så snabbt, det blir dessutom väldigt vackert. Man kan ju helt klart göra egen smördeg om man vill, det blir om än inte ÄNNU godare. Dock så är det ju lite trixigt med smördeg. Vi bakade ju Napoleonbakelser i Hela Sverige Bakar och fick en masterclass av Johan Sörberg på hur man bakar smördeg som blir riktigt bra. Det är ett himmelsens kavlande och kylande emellan. Vill man inte hålla på med det så finns det ju alltid smördeg att köpa.

IMG_0544
smördegsknyten_efterrätt_hallon_choklad

Dessa smördegsknyten var verkligen en riktig höjdare. De är fyllda med cream cheese, rårörssocker, vaniljsocker, mörk choklad och hallon. Detta innehåll med den frasiga smördegen…. YUMMY!

smördegsknyten_efterrätt_hallon_choklad
IMG_0551
IMG_0553

RECEPT 4 SMÖRDEGSKNYTEN:

4 smördegsplattor
50 g mörk choklad (funkar med mjölkchoklad också)
50 g cream cheese
1 msk rårörssocker
2 tsk vaniljsocker
15-20 hallon

Gör såhär:

Blanda cream cheese, rårörssocker och vaniljsocker till en krämig smet. Fördela smeten på varje smördegsplatta. Hacka chokladen och fördela på plattorna. Avsluta med att lägga på hallonen. Vik sedan 2 av hörnen mot varandra. Lägg det enda hörnet över och tryck till lite så att det håller ihop under gräddningen. Lägg knytena på bakplåtpappersklädd plåt, grädda sedan i mitten av ugnen i 10-15 min i 225 grader. Servera gärna varma med vaniljsås eller vaniljglass.

smördegsknyten_efterrätt_hallon_choklad
IMG_0555
IMG_0556
12

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00