Grilltallrik med kyckling, primörer och fetaost

Nu ska jag bjuda dig på ett höjdarrecept på grilltallrik att fixa till sommarens alla grillkvällar. Igår grillade vi och åt så himla gott. Jag vill laga exakt samma mat till ikväll känns det som. Kan inte sluta tänka på hur gott det var alltså.

IMG_0597

Grilltallrik med kyckling.

Recept 4 personer:

4 kycklingfiléer
marinad på olja, soya, salt, peppar och färsk vitlök
1 kg färskpotatis
1 paprika
1 knippe salladslök
5 rädisor
2 stora kvisttomater
1 zucchini
1 paket fetaost
burkbea

Gör såhär:

Tvätta av potatisen och ställ den för att koka i rikligt med vatten. Dela kycklingfiléerna på längden. Gärna fler gånger så du får lite mindre ”sticks” av dom. Lägg dom i marinad. Med fördel över natten, annars funkar det att snabbmarinera också. Dela upp paprika, salladslök, rädisor, tomater och fetaost i lite större bitar.

IMG_0740

Lägg allt i ett foliepaket. Jag hällde sedan på rökt olivolja (sicken höjdare, den kom i månadens smakboxoch sedan hade jag även på detta salt som är sååå gott!!! Tjoffa på foliepaketet på grillen och låt vara på ca 10 min. Ta kycklingen ur marinaden och låt ligga på grillen tills det är genomgrillat. Servera sedan kycklingen med potatisen, grönsakerna från foliepaketet och bearnaisesås. Supermumsigt verkligen!

IMG_0599

OBS OBS OBS OBS OBS OBS: 

fika & mat

Nu har jag och 2 av mina bakkollegor startat en sida på Facebook som heter FIKA & MAT – Recept på bakning och mat för alla! Där kommer det finnas massor av härliga recept på både mat och bakning att ta del av.
HÄR hittar du sidan, FÖLJ GÄRNA – då blir vi så himla glada förstår ni! ♥♥♥

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Utemat och utegrill

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x