Glutenfria kanelbullar utan jäst

Idag fick jag ett ryck. Ett sånt där ”sug-ryck”. PMS is in da house och med det också sötsuget. Jag är så fasligt sugen på sötsaker. Skrattar lite åt mig själv. I morse var jag ute på promenadjogg, tänkte att nu ska jag skärpa mig lite…. eeeh, det höll i ungefär 1½ timma efter att jag tänkt tanken. Men, jag brukar ge mig med på suget. Idag blev jag så galet sugen på kanelbullar. Hmm… att undvika gluten och att inte ha jäst hemma var ingen bra kombo när det gäller snabba kanelbullar. Men så kom jag på att jag ju tidigare bakat kanelbullar utan jäst fast med vanligt mjöl. Men det måste väl funka med glutenfritt mjöl tänkte jag och satte igång.

glutenfria_kanelbullar_utan_jäst glutenfria_kanelbullar_utan_jäst

Jag är sååå nöjd med hur detta blev alltså?! Det trodde jag faktiskt aldrig. Jag tänkte att det kanske blir ett hyfsat recept, men det blev faktiskt riktigt bra och väldans gott.

glutenfria_kanelbullar_utan_jäst glutenfria_kanelbullar_utan_jäst

Det tog en halvtimma att få ihop en rykande färsk bulle till mitt kaffe. Detta kommer jag garanterat baka fler gånger, alltså verkligen! Sen är jag jäkligt glad att jag kan sitta och mums på såna här härligheter fast jag undviker gluten. Tyvärr så måttade jag inte det glutenfria mjölet när jag bakade det här. Jag var så inihelskotta sugen så jag glömde helt av att ta måtta faktiskt. 🙂 Men någorlunda koll har jag nog. Det viktiga är bara att degen går ihop och blir en del, inte mer. Den ska inte bli torr och hård liksom. Jag hade kunnat ha i liiiite mindre mjöl, då hade det nog blivit superfab, nästa gång ska jag ta lite mindre mjöl. Jag skriver vad jag nästa gång ska ta i receptet också.

RECEPT 16 st bullar:

3,5 tsk bakpulver
75 gram smör
2,5 dl mjölk
0,5 dl sirap
1 krm salt
1 tsk kardemumma, malen
1 msk fiberhusk (eller psyllium)
ca 9-10 dl glutenfri mjölmix

Fyllning: 

50 g smör
kanel
strösocker
1 msk vaniljsocker

Topping:

pärlsocker
1 ägg till pensling

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Häll sedan i mjölk, sirap, salt, kardemumma och det smälta smöret i en degbunke eller köksmaskin. Rör runt lite. Häll sedan i fiberhusk, mjölet och bakpulvret. Rör ihop detta tills det är en deg. Degen ska som sagt precis gå ihop och bli någorlunda smidig att knåda i. Kavla ut en rektangulär platta. Fördela ut smöret på plattan, strö på socker och kanel och vaniljsocker. Rulla ihop till en rulle och skär ur ca 16 rullar. Pensla bullarna med det vispade ägget och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-10 minuter. Ta ut låt svalna en smula, pudra på florsocker. Förvara i påse eller frys in.

Vill du baka kanelbullar utan jäst med vanligt mjöl har jag ett recept HÄR. 

12
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
7 years ago

[…] Jag är glad att jag kommit på mitt snabba glutenfria recept på bullar utan jäst, det hittar du HÄR. Åh dom måste jag baka någon dag också. Värma dom lite i micron och så ett glas mjölk […]

trackback
7 years ago

[…] Jag är glad att jag kommit på mitt snabba glutenfria recept på bullar utan jäst, det hittar du HÄR. Åh dom måste jag baka någon dag också. Värma dom lite i micron och så ett glas mjölk […]

Gunnel K H Lundmark
Gunnel K H Lundmark
7 years ago

Ska framöver testa detta med helt mjölkfritt och så glutenfritt naturligtvis. Med Lailas pastellgula förpackning som är Naturligt fri från gluten. Den tycker jag fungerar i de flesta situationer då jag gör glutenfritt.

Gunnel K H Lundmark
Gunnel K H Lundmark
7 years ago

Ska framöver testa detta med helt mjölkfritt och så glutenfritt naturligtvis. Med Lailas pastellgula förpackning som är Naturligt fri från gluten. Den tycker jag fungerar i de flesta situationer då jag gör glutenfritt.

Carolina
Carolina
4 years ago

Tack! Sjukt bra recept, testade att baka idag.

niiinis
niiinis
Reply to  Carolina
4 years ago

Så kul att du gillade! 😍

Charlotte
Charlotte
4 years ago

Äntligen ett glutenfritt recept där degen faktiskt går att rulla ihop! (haft svårt att hitta detta tidigare) passade perfekt att det var utan jäst då jag har yngsta sonen blev rejält bullsugna nyss 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Charlotte
4 years ago

Så roligt att höra! 😍

Nästa inlägg

Hur brukar du göra med pengar när du reser?

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x