Hur brukar du göra med pengar när du reser?

Hur brukar du göra med pengar när du reser?

I samarbete med VISA så tänkte jag berätta lite om hur min syn på att använda VISA förändrades totalt när jag tackade ja till detta samarbete, hur fel i alla fall jag tänkt när jag rest. Sist jag var utomlands gjorde jag som jag tror att många med mig gjort, jag gick till ett växlingskontor och växlade in mina slantar till ”pezetas”. Jag har alltid gjort så…..  Det som händer när man växlar på växlingskontor är att man förlorar lite av sina slantar. Det kostar ju att växla sina pengar.

visa

Jag tror att vi svenskar kanske är en aningens ”oroliga” över om kortet ska funka utomlands? Eller är det tillräckligt säkert? Hur blir valutan om jag betalar med mitt kort. Accepterar alla butiker mitt VISA kort? Ja men sådär brukar tankegångarna gå, så då har i alla fall jag valt att gå till ett växlingskontor. Men så läste jag på lite. Det är alltså oftast billigare att betala med sitt VISA kort utomlands än att växla på ett växlingskontor. Dessutom utsätter man sig inte för risker som att bli rånad eller tappa bort sina sedlar. Dessutom tycker jag att det kan vara svårt att förstå sig på alla sedlar när man är i ett främmande land. Blir man verkligen inte lurad? Jag kanske pyntar dubbelt för att jag är helt virri virri kokoooo när det kommer till dessa nya sedlars värde!?

mallorca 2

VISA kort är accepterade på miljontals ställen i världen, så du kan betala med ditt VISA i stort sett var som helst. VISA accepteras i mer än 200 länder. Att betala med sitt VISAkort utomlands är lika säkert som hemma. Om du får valet kan du också välja att betala i lokal valuta vilket gör att du får det till förmånligaste priset. Med VISA kan du också beställa och boka din resa, kortet ger dig skydd om något går fel. Du kan verkligen ta ut pengar i över 400,000 automater runtom i Europa. Det är ju galet många!

Ja jag vet ju i alla fall vem som inte kommer växla mer och det är en sak som är säker. Nä, jag känner att det ju inte ens behövs. Jag kan betala utomlands och dessutom så kan jag ju också ta ut pengar om jag vill ha lite mer slantar på fickan.

HÄR kan du läsa mer om allt detta!

//

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Gråt & rundan

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x