Citronscones

Tidigt i morse tog jag beslut om att det skulle bli nybakta scones till frukost. Hade lite citroner så jag tänkte att citronscones ju måste smaka göttigt till frukost denna söndag. Jag bakade både vanliga och glutenfria. Tänkte att du skulle få recept på det vanliga först, sen får ni receptet på de glutenfria också, men i ett annat inlägg.

IMG_0774 IMG_0775

Jag valde att baka dom i bakformar. Blir sådär naggande goda när de är lite små och härliga.

IMG_0776 IMG_0777

10 rykande färska citroncones!

RECEPT 10 st:

3 dl vetemjöl
1⁄2 tsk salt
1 1⁄2 tsk bakpulver
50 g rumsvarmt smör
1 ½ dl naturell yoghurt
1 msk ljus sirap
1 citron

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Jag hällde i allt i min köksmaskin. (OBS, kom ihåg att du nu har chansen att vinna en köksmaskin från BOSCH, du kan läsa mer HÄR).  Finfördela smöret i mjölet. Häll i yoghurten. Ris skalet av citronen fint, häll i detta. Pressa i ca 2 tsk saft av citronen. Arbeta ihop till en deg, min deg arbetade jag ihop i köksmaskinen i ca 2 minuter. Mjöla lite på ett bakbord, rulla ut en rulle av hela degen. Tjoffa upp den i 10 jämna bitar, rulla dom och lägg i bakformar på bakplåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-10 min eller tills de fått en gyllengul färg. Servera gärna med cream cheese och någon god sylt eller marmelad.

citronscones_scones

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Goodmorning sunday bloody sunday!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x