Hallonkladdkaka i långpanna
Finns det något ljuvligare än hallon på sommaren? Jag själv är lite överkänslig mot hallon men äter det ändå för det är så fasligt gott. Häromdagen bakade jag en hallonkladdkaka i långpanna och det var tammetusan fantastiskt. Somrigare kaka går nog inte att hitta?!
Ser ni att den är alldeles kladdig och härlig inuti?
RECEPT:
200 g smör
3 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 dl hallon
Gör såhär:
1)Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Häll på smöret och blanda runt allting.
2) Smörj och bröa en form på ca: 20×25 cm och häll i smeten där. Strö över hallonen över smeten.
3)Grädda sedan kakan i ca 25-30 min. Beror lite på hur kladdig du vill att den ska vara. Har du den väldigt kladdig kan jag rekommendera att du kör in den i kylen en stund så den får sätta sig lite. Pudra över lite florsocker på kakan. Servera sedan med vaniljsås eller en klick grädde.