Chorizostroganoff

Hörni!

Idag lagade jag något väldigt smaskigt till min man till lunch. Ja jag försöker åtminstone att vara en någorlunda fru när vi är hemma och laga lunch åt honom när han kommer hem. Han jobbar nämligen från Enköping denna veckan. Dock så är det han som oftast vill laga vardagsmaten. Han som inte kunde laga mat alls när vi träffades. Nu kan han massor. Han är väldigt intresserad av matlagning och har utvecklats massor. Men i alla fall….det var inte det jag skulle berätta om ju!

IMG_1700

Chorizostroganoff och ris

RECEPT 4 portioner:

4 chorizokorvar eller någon annan lite starkare korv
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
1 burk krossade tomater
1 msk dijonsenap
2 msk ketchup
salt
svartpeppar
1 liten burk creme fraiche

Gör såhär:

Dela korven i mindre bitar. Hacka löken. Stek korv så den får lite färg. Häll i löken ungefär halvvägs i korvstekandet så det får steka med och  mjukna lite fint. Häll i krossade tomater, dijonsenap, ketchup och alla kryddor. Låt småkoka en stund, i ca 10 minuter. Häll sedan i creme fraiche och låt koka med i ytterligare 5 minuter. Servera med nykokt ris och strö gärna på lite hackad persilja.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..