Jag bjuder på bilringsrusket

Nej men vet ni vad? Jag har nyss varit ute på en svinjobbig hälften jogg hälften promenad tur. Axeln gör svinont av att promenera, jogg inte  lika ont. Så det fick bli någon mellanhistoria.

Ärslet attackerade som vanligt ryggen gång på gång. Det är min riktlinje för att nu har det blivit lite mycket gotta en period. Ärslettacken kallar jag den. Låt mig förklara…. Det är när den blivit lite maffig sådär och studsar frenetiskt av att jag humpar runt i någon form av jogg. Sådär så det känns som den hamnar på ryggen.

I alla fall, jag kom hem. Stretchade och svettades floder. Så skönt efteråt även om axeln inte gillar mig just nu. Men så satte jag mig med min havregrynsgröt, banan, kanel och mjölk. Jo, jag behöver tänka nyttigt. Det håller inte längre. Men å andra sidan sa jag samma i måndags. Det höll till tisdag då jag åt 2 portioner rabarberpaj som du ska få recept på sedan. Jag är kass just nu. Sockerstinn och beroende. Vill bara äta gott. PMS:en lockar till choklad och drypande vaniljsås samtidigt som jag tuggar på ett chips.

Satte mig i alla fall för att scrolla igenom instagram. Tack och lov följer jag mycket bakinstagrams, inte så mycket dåligt samvete där inte. Men sedan började jag kika på utforskaren. Det är där det dyker upp bilder från konton som vänner följer osv. Hamnade på såna feelgood konton hela tiden. Alltså, träning, perfekta smoothies, nyttiga sallader, perfekt vita hem och så sjukt perfekta kroppar. Sneglade på mig själv i kylspegeln. Åh fifan…. Började leta efter normala kroppar. Mammakroppar liksom. 43 åringskroppar som inte tränat särskilt mycket. Hittade inte ett enda. Vet inte, kanske försökte jag bara hitta en likasinnad. En som vill komma i form. Men en som inte riktigt orkar, har lust, är motiverad, hinner osv. Ja förfan, ursäkterna är många! För det ÄR bara ursäkter. Jag har vänner som är närmare 50 och ser ut som egyptiska gudinnor! Kan dom kan jag….

Men det här inlägget är för er som är som jag just nu. NOLL motivation, känner sig inte särskilt sexig och tillfreds med sig själv, vill bara dra täcket över huvudet och äta rabarberpaj med massor av vaniljsås varje kväll. ORKAR-INTE!

Den här kallar jag sittande bilringen.


Den här kallar jag ruska bilringen.

Den här bilringen har varit min följeslagare i stort sett hela mitt vuxna liv. Den kom med barnen. Fick mitt första barn som 23 åring. För varje barn blev den lite större och lite slappare. Hade jag varit modigare och mer mån om att ”snajda” till mig så hade jag gjort en tummytuck. Fifan så snyggt det blir alltså. Man får en ny navel och hela kittet. De tre tatuerade stjärnorna på magen skulle säkert också svepas med. Muffen skulle rätas upp i givakt.

Pratade med några vänner för nån vecka sedan. Vi pratade just om muffen. Att den också blivit större, i takt med att bilringen blivit lite större. Som att tyngdlagen liksom pressar ned så att muffen också frodas på nåt jefla sätt. Ja jag fattar inte hur det går till men så är det. Sen skrattade vi så vi kissade på oss.

Fan, det är ju inte så många som ser ut sådär hörni! Sådär perfekta efter 3 ungar och sånt. Det krävs en jäkla massa timmar på gym, bra och nyttig mat, ett helt annat leverne för att se ut så. Men ändå sitter man där och stirrar in i kylspegeln och tänker att man är den enda som inte orkat ta tag i den där jävla bilringen! Instagram flöööödar av fantastiskt tränade kroppar, där 40-50 åringar ser ut som gudinnor! Tacka fan för att man tror att man är ensam, ensam om att ha hittat den där ursäkten. Ensam om att inte ha orkat ta tag i det också….som om livet inte har andra motgångar, massa oro, katastroftankar och saker att kämpa med liksom.

Men, i takt med att jag åldras så känner jag ju att den enda vägen för mig nu är att ta tag i det. Jag måste. Jag ska. Kroppen måste få hjälp att bli stärkt. Skälen MÅR ju bättre av motion och träning – så ÄR det ju. Med det kommer så mycket annat härligt…..har jag hört. De pratas om endorfiner som ger en sån kick så man vill tralla och hjula runt hela torget. Det skulle ju vara trevligt för jag har då inte haft nån sån lust på länge. Kanske på fyllan?  Sist jag fick såna endorfiner var väl när jag joggade de där 3 km i sträck. Jag var lila i fejset, hade blodsmak i munnen och hade ont på ett sjukt sätt i 2 veckor efteråt. Det här är inte ens överdrivet. Året var 2013 i alla fall.

Men tills att jag tar tag i det så bjuder jag på lite bilringar och frodiga muffar. Om du också sitter där nu och glor ned i en telefon med sämsta hållningen, gamnacke och bilringar som gömmer sig under tröjan och börjar få lite ont här och där så vill jag bara säga att du inte är ensam. Här är det ingen snart 44 åring med gudinnekropp som huserar. Här är det en tant med bilringar, slapp mage och en herrans massa annat slappt som talar om hur sanningen kan se ut!

Nu ska jag städa.

0
Subscribe
Notify of
guest

28 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nina
Nina
7 years ago

Hej fina!
Här har du mig som är precis som du! Inte nöjd med mig själv men orkar inte ta tag i det! Har försökt så många gånger O misslyckas alltid! Det skulle va så mycket lättare om jag faktiskt tyckte det var roligt att träna, men tyvärr är det inte så, utan känner alltid bara den här tvångskänslan.
Älskar din blogg O känner igen mig i så mycket du skriver, är oxå mamma med katastroftankar
Massor av kramar från en annan otränad Nina( fast du är såå mycket snyggare än mig)

Marie
Marie
7 years ago

Så himla bra skrivit.Samma sak här ena dagen räknar jag kalorier nästa dag kan jag inte motstå sötsaker…44 år 5 barn….

Jessie
Jessie
7 years ago

Instagram kan omöjligt spegla verkligheten, måste finnas fler 40+are med valkar, gropar, bristningar o daller än slimfitatleter;)))) Efter benbrott med stillasittande o tröstätning är min enda tröst att jag är svår att kidnappa;)))

Svahnholmen
Svahnholmen
7 years ago

Åh vad jag känner igen mig! Är en 41- årig tvåbarnsmamma som inte heller direkt har någon gudinnekropp utan ca 10 kg trivselvikt. Träningen fungerar för mig blir tre gånger i veckan styrketräning el gym 30- 60 minmen har insett att om man ska få en vältränad kropp skulle man behöva lägga ner mer tid och det orkar/hinner jag inte. Dock bestämt mig för att prioritera dessa tre gånger i veckan för jag mår framför allt bättre psykiskt av träningen, blir mindre sur och grinigoch får bättre tålamod med barnen :). Vad gäller maten så mår min magkatarr bästa av grönsaker/frukt/protein/rotfrukter och så lite bröd/pasta/ris som möjligt. Men nu under sommaren har det blivit alldeles för mycket bröd, kakor, glass och vin. Orkar dock inte ta tag i det nu, tar det till hösten. Vi är nog bra som vi är enda.

Mia
Mia
7 years ago

Hahaha!!! Alltså, ursäkta att jag skrattar, men det var hög igenkänningsfaktor där.
På samtliga du skrev!
Väntar fjärde barnet, och bävar för hur jag kommer se ut sedan:/
Har aldrig haft ngn karaktär vad gäller fika och träning, men då har jag ju å andra sidan haft ”bra” gener vad gäller vikten.
Nu hänger och fladdrar det lite varstans, och fick höra av ett av barnen för ett par veckor sedan:”men mamma, vilken fläskrumpa du har, haha”

INTE så kul..

Lena
Lena
7 years ago

Fy fasen så skön du är! Mer sånt. Känner igen mig trots att jag inte fött barn så fladdrar bilringarna här med! Men vi duger som vi är!

Helena
Helena
7 years ago

41år kort mullig och hängmage . Jag fattar inte hur många mammor lyckas fixa platt mage efter flera graviditeter. Har oxå just ätit gröt, försöker äta nyttigt.
Sen dyker den där jäkla chokladen ner när man handlar. Åh ja, gamnacke och hängtuttar… Rumpan sladdrar så det får va tajta byxor på så det inte märks.
Så du är inte ensam! Vi kämpar många tillsammans ❤️
Kram till dig bästa Nina

Maria
Maria
7 years ago

Alltså du är ju bara bäst! Ingen är så ärlig som du, och det är därför jag följer din blogg!

Kina
Kina
7 years ago

Haha! Trodde först du smyg fotat mej 😉 känner igen mej i det du skriver!

Liza
Liza
7 years ago

Alltså Du är så jäkla härlig!!! Heja dig 🙂

Agneta
7 years ago

Och jag som tycker du är vackrast i hela bloggvärlden!

Anna
Anna
7 years ago

Du är så himla härlig, rolig och ärligJag blir såå glad att läsa ditt inlägg Nina Känner mig precis som du Motivationen går upp o ner precis som livet Önskar dig en härlig sommar med många fina stunder

Victoria Larsson
Victoria Larsson
7 years ago

Ja jag håller med om allt du skriver,ärlighet varar längst som man säger.Visst skulle man vilja slippa några extrakilon här och där,men förutsätter vi att vi bara lever en gång så ska man också leva det fullt ut!stor kram å puss til dig Nina för att just du är du,härligare personlighet får man leta efter.Önskar er alla en riktigt härlig sommar//Victoria från Dalsland

Anonymous
Anonymous
7 years ago

så jävla härlig du är!

Maj
Maj
7 years ago

Jag tror jag dör! Underbara Nina! Min gubbe tyckte häromdan när jag duschat att jag såg ut som en stubbe! Ja, herru gud vad ska vi ta oss till!!

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Heja dig Nina! Det där var det bästa och ärligaste jag läst på bra länge! fortsätt vara du!

Lotta
Lotta
7 years ago

Jisses va du fick mungiporna att dra uppåt i detta inlägg, herrejisses!!! 🙂 Svårt att få tillbaka den dära gudinnekroppen efter att ha burit och tröckt ut ungar 😉 Vi får nog leva med lite slapp och häng både här och var, och vara lite snälla emot oss själva!!För kvinnokroppen utan retuschering är fantastisk!!Många kramar till härliga du ♡

Anna
Anna
7 years ago

Men alltså!! En till här! Jag är en smalis med storlek 36 (34 upptill). Kan ju knappt bli mindre…men nog faan retar jag mig på ”efter-barnen-effekterna” och ”efter 40-effekterna”. Flubbet på magen, låren som bara blir bredare och ärslet som åker snabbhiss neråt. Suck. MEN…sen blir jag förbannad på mig själv. Vad spelar det för roll? Bryr jag mig egentligen? Svaret är nej!
Alltså, jag minns på det glada 80-talet när jag följde med mamma på ”gymping”. Då var hon lite yngre än vad jag är nu. I omklädningsrummet i skolans gympasal var det fritt blås av tomma tuttar, hängtuttar, hängmagar, jättehåriga muffar, jättehåriga armhålor osv osv! Mammakroppar au naturelle!! Och ingen jävel gnällde, vad jag minns iallafall. Det var liksom så mammorna såg ut, no big deal liksom.
Åh, kan vi inte bara lägga neeer…..? Vi är ju för tusan fantastiska oavsett storlek, antal bilringar och muffstorlek 🙂

Annika
7 years ago

Åh, tack! Tack, tack, tack kära du för att du skriver detta. Precis såhär känner jag också. Vart jag än tittar ser jag bara vältränade superfita snygga kvinnor sen tittar jag på mig själv… Gäddhäng under armarna, bilringar på magen, platt hängig rumpa och rulsor på låren… 🙁 Så bestämmer jag mig!! Nu ska jag en gång för alla ta tag i det. Träna och äta bra. Hur går det då? Jodå alldeles utmärkt dag ett och kanske två… Sen då? Nej, då känner jag att jag vill också kunna unna mig en kaka, lite godis och ett glas vin eller två. Man lever ju bara en gång 😉 Så börjar det hela om igen. Tröstlöst. Kände mig så ensam om det här så stort tack för att du delar med dig!
Nu ska jag ta ett glas vin och några rutor choklad, det ska ju va gött o leva 😉
Stor kram ❤️

Annelie
Annelie
7 years ago

Hahahahahaha jag smäller av så underbart härligt inlägg Nina det finns en anledning till att vi är så många som älskar din blogg. Ärligare och varmare blogg finns ju inte. Du är alldeles alldeles underbar och du gör min dag varje gång jag går in här. Vare sig det handlar om bilringar, fashion, pms, bakning, altaner eller what ever. Du levererar. Alltid. Stor kram till dig från en läsare som kommer jaga dig med blåslampa om du så mycket som tänker tanken sluta blogga

Mimmi
Mimmi
7 years ago

Hur underbart härlig är du? Jag dör lite av skratt här!! Älskar hur du skriver!

Mimmi
Mimmi
7 years ago

Så härlig och rolig du är! Skrattar! Tack,

Katrin
7 years ago

Hej!
Haha, du är underbar ❤️
Jag tänker hela tiden att man BORDE inte äta allt men kan inte låta bli, sjukt sockerberoende.
Tränar en del i alla fall, har du sett appen FMTK? Det är försvarets träningsapp, jättebra program. Testa
Kram!

Lottis
Lottis
7 years ago

40+, gamnacke, stirrar i telefonen och dricker vatten, enormt sötsugen! 20 KG to much. .. orka. Egenföretagare, ingen semester att tala om (jädrar vad hårt offerkoftan smackas på!!) jobbar 7 dgr i veckan. Självvalt förvisso men avundsjuk ändå på ”alla andra” som har semester, ser ut som egyptiska gudinnor o tränar varenda jävla daghelvete!!! O lägger upp svettiga bilder på insta så det dåliga samvetet ökar lavinartat! Ibland mår jag så dåligt av allt det så jag känner mig helt enkelt totalt värdelös och undrar vad mitt liv har för mening. Men så hittar jag ett konto på insta, @somligafetakvinnor, heeelt fantastiskt bra! O du är inne på samma funderingar med ditt inlägg! Vi är de vi är, och vi behöver se oss själva på ett annat sätt! Tack Nina! Kram

Marie "Majsan" Ek
Marie "Majsan" Ek
7 years ago

Ha ha jag döör! Såå bra! Känner igen mig! Många kramar till dig!

Ullis
Ullis
7 years ago

Sååå härligt och rakt! 😀 Tack för att du fick mig på ett bättre humör så här på morgonkvisten!! Ha ha ha jag hade också såna ”muff-funderingar”…inte såg den väl ut så här förut!! Spot on!!
Stor kram till dig och du…..prova Zumba…galet roligt

Sylvia
Sylvia
7 years ago

Åh herreminje – bästa inlägget på länge!!! Bara för att det är så jäkla träffade! 😉 Fi fasen, vi är ju många i ”systerskapet” som är 40 + har gäddhäng, hängpattar och bilring(ar)…..My god! Jag måste göra ngt drastiskt NU! – för jag är som en blodhund som nosar upp allt sött å gott, går bärsärkagång i skafferi å andra gömmor, är sockerspeedad till 100 – å när jag inte hittar ngt sött förvandlas jag snabbt till en vidrig ”häxa surtant”. Å bilringen bara växer…..Nähä, jag måste börja ändra på sockerintaget, och börja motionera (lite lagom iaf). Hepp! Älskar din blogg! <3

Ann-Marie L
7 years ago

Men vet du, här är en till som tänker; ”Imorgon, imorgon, DÅ! Då ska jag skärpa till mej och inte äta gott” På nåt vänster så kommer imorgon och jag tänker likadant då, Jag vet ju inte ens om jag vill, det är ju så gott mä’ god mat och lite dessert, choklad, godis, chips och popcorn med mera. Jaja slappt är det, hänger gör det och en dag kanske jag orkar, eller inte. Jag vill ju inte må skit för det gör jag ju också över att det är för mycket men orken och motivationen och sen den där j-la fibron som stör lite också, det kan inte hjälpas. Jag kan inte gå ut och hårdträna så där heller för det får jag lida av läänge efteråt och det är det inte värt. Nu har jag ett bra ”jobb” som är fysiskt så jag får både röra på mej och styrketräning på min nivå. Jag har vänner/familj som har problem med annat som får det här med vikten att vara en ren skitsak. Jag tycker inte det är hela världen då, jag behöver ha orken att finnas där och det har jag inte om jag ska hårdbanta.

Kram Nina (det är ju inte säkert de smala mår bättre än oss).

Nästa inlägg

Trallen börjar ta form…..

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x