Fetaostgratinerad laxfilé med hemkokt potatismos

Dags för middagstips! Den här laxrätten är det godaste ever. Jag älskar den här laxen och den misslyckas aldrig! Den är dessutom superenkel att tillaga. Allt sköts i ugnen liksom. Till den här laxen är det gott med hemmagjord potatismos som är sådär härligt krämig.

IMG_1294 IMG_1300

RECEPT fetostgratinerad LAX i ugn:

4 laxfiléer
150 g fetaost
4 msk solrosrön
salt
peppar
olivilja

Gör såhär:

Lägg tinade laxfiléer påbakplåtspapper i en ugnsplåt. Ha på salt och peppar. Lägg sedan på fetaost och solrosfrön på varje filé. Avsluta med att ringla över olivolja på alltihopa. Sen är det skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. Medan de tillagas i ugnen gör du egen potatismos. Koka mjölig potatis tills den är helt genomkokt. Dela gärna potatisen i mindre bitar innan du kokar så går det fortare. Ha i smör, lite mjölk och vispa sedan med elvisp. KLART! Och gott är det, det kan jag lova! ♥

75
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carina S.
Carina S.
7 years ago

Låter gott! Jag gör med riven västerbottensost blandat med créme fraiche o brer blandningen över laxen som jag saltat lite o lite citronpeppar på o in i ugnen, mums!! Som du skrev, misslyckas aldrig! Kram

Nästa inlägg

Sent hej!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x