ANNONS

Fetaostgratinerad laxfilé med hemkokt potatismos

/

Dags för middagstips! Den här laxrätten är det godaste ever. Jag älskar den här laxen och den misslyckas aldrig! Den är dessutom superenkel att tillaga. Allt sköts i ugnen liksom. Till den här laxen är det gott med hemmagjord potatismos som är sådär härligt krämig.

IMG_1294
IMG_1300

RECEPT fetostgratinerad LAX i ugn:

4 laxfiléer
150 g fetaost
4 msk solrosrön
salt
peppar
olivilja

Gör såhär:

Lägg tinade laxfiléer påbakplåtspapper i en ugnsplåt. Ha på salt och peppar. Lägg sedan på fetaost och solrosfrön på varje filé. Avsluta med att ringla över olivolja på alltihopa. Sen är det skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. Medan de tillagas i ugnen gör du egen potatismos. Koka mjölig potatis tills den är helt genomkokt. Dela gärna potatisen i mindre bitar innan du kokar så går det fortare. Ha i smör, lite mjölk och vispa sedan med elvisp. KLART! Och gott är det, det kan jag lova! ♥

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00