Bygget fortsätter…..

Ja, bygget fortlöper! Som vi kämpar och bygger, eller vi…. min karl! Han är så otroligt duktig och tapper i sitt byggande. Själv står jag för marktjänsten och fix med ungarna. Hatar min axel för det. Vill också vara med och bygga och fixa. Men sen när det är dags att fixa till allt och pimpa då jäklar ska jag fladdra runt som ett jehu!

Det här uterummet har vi verkligen drömt om sen förra året när vi fick bygga ihop det där tältet om och om igen. Det regnade in. Det flög iväg. Det gick sönder. Det var fullt med småkryp. På slutet av sommaren var det som ett vrak. Jag hade knutit ihop det, jag hade tejpat på vissa ställen. Haha…så när hösten sen kom och vi skulle pocka ned tältet så var det faktiskt en lättnad att få kasta skiten. 🙂 Som jag hade bråkat med det hela sommaren. Då bestämde vi oss för att nästa år, då ska vi ha ett ordentligt ”poolhus” eller uterum. Ett som inte flyger iväg eller går sönder hela tiden. Ett som skyddar oss från regn och snålblåst. När jag i våras var på ett pressevent som Skånska Byggvaror anordnat fick jag se precis ett sånt som vi ville ha!

Det här bygget har varit och är så bra för Tony. Som jag skrivit så har han aldrig riktigt trott att han kan. Alltid pratat i termer som att någon annan får bygga åt oss för jag kan inte. Men, han är lättlärd, har alltid varit intresserad och så är han stark som en björn. Han har alla egenskaper för att bli en riktig hemmasnickare liksom. 😀  Vet ni? Det kommer bli så himla bra!

IMG_1596 IMG_1599  IMG_1606

Såhär såg det ut när lastbilen med delar av uterummet kom, det kom i 2 delar så glaspartier och annat kom senare. Milo och jag satt spänt och tittade medan killen mixtrade med sin lilla joystick och ställde ned den så perfekt och fint. Jag hade förmodligen kvaddat både lastbil och paket. Huuu….

IMG_1705

Är det här man kliar sig i huvudet och tänker…… Hur ska detta bli ett uterum? Haha…. Man kan ju knappast tro det för det är ju inte så mycket liksom. Men se det blir det! Ett stort fint uterum.

IMG_1704 IMG_1710 IMG_1713 IMG_1714

Magnus (som  har eget snickeriföretag) kom över en kväll för att hjälpa Tony att kicka igång bygget. Det är ju bra att vara två när såna här stora bumlingar ska på plats. Min första tanke var nog att det var större än jag trodde. Jag som ville ha ett lite mer robust uterum än tälten från förra året fick så jag teg kan man säga. Det här är ju som ett riktigt hus. 🙂 För er som undrat vad detta är för ett uterum så är det ett som heter Önska, det är från Skånska Byggvaror.

Har mer bilder i kameran som jag inte fört över till datorn ännu för nu har vi kommit ännu längre. Jag är så spänd på att se slutresultatet. Det är ett tag kvar dit kan jag säga men det kommer bli så fint! Ni kommer också att få hjälpa mig med färgval, jag är så osäker och rådvill. Men mer om det i nästa inlägg.

Förresten! Du får inte missa min och Skånska Byggvarors tävling på Instagram där du kan vinna 5000 kr i presentkort! Du hittar tävlingen HÄR. 

Inlägget skrivet i samarbete med Skånska Byggvaror

3
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helene i Götet
7 years ago

Härligt med bygget, ni konkurrerar ju ut ”Sommar med Ernst” på riktigt nu;-) Jag ser redan fram emot att få se hur du/ni ska
Inreda i huset:-) Jag har fixat en ny solhörna i vår trädgård med enkla medel och är SÅ nöjd! För en tusenlapp på Rusta
får man både sköna stolar och en matta, blomkrukor och annat fanns det gott om här hemma redan. Ha en fin dag, kram Helene

Niiinis
Niiinis
Reply to  Helene i Götet
7 years ago

Haha! Ja Ernst….längtar till nästa avsnitt! Kanske man skulle göra ett klipp av det när jag inreder, det kanske kan bli i riktig Ernst anda! Önskar ni kunde lägga in bilder i kommentarafältet, hade velat se din hörna!

Kram

Agneta
7 years ago

Vi kommer till vår sommarstuga i Sverige idag. Och jag som såg fram emot lite snabbyggd uteplats, men nu ser jag istället framför mig hur den flyger iväg! Men hammock vill jag ha ialla fall.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Agneta
7 years ago

HAHAHAHAHAHAHA! Vet du hur mycket jag skrattade åt din kommentar! Haha…. Så jäkla kul är du!

Hos er kanske det inte blåser alls? Så den kanske står still. Vi har inte speciellt blåsigt men när det väl blåser, ja då jäklar flög det tält ute på gården alltså!

Kram

Åsa t
Åsa t
7 years ago

Haha tänk om jag läst om sönderblåst tält förra året jag gjorde ett sådant uterum med tält förra året men det var sånt jobb! Blåste iväg, omkull, åt sidan etc, gardinerna låg överallt att det samlades mycket skit i det så i år kör vi med parasoll inte lika mysigt dock. Ska bli kul att se när det är klart. Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Åsa t
7 years ago

Ja, haha….nä men i början funkade det ju jättefint. Det var väl när höstvindarna började ta lite fart, vi hade dessutom en väldigt blåsig sensommar. Vi gjorde några halvhjärtade försök att snygga till, fixa pinnarna och sånt. Men sen orkade vi inte hålla på. Sen var det en herrans massa kryp också iom att den stod på gräsmattan. Nä fifan. Men sååå fint i början!

Katrin
7 years ago

Vad roligt att se hur det blir! Säkert jättefint. Tyckte ditt poolhus var fint – men du kanske inte tog kort när det var omkullblåst

Niiinis
Niiinis
Reply to  Katrin
7 years ago

Näää, haha…. När det var som värst såg det ut som efter en riktig röjarskiva.

Nästa inlägg

Härlig kväll

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x