Bullkrans med hallon, blåbär och vit choklad

Jag måste bjuda dig på ett väldigt gottigt recept som jag nästan glömt. Vad säger du om en bullbit, med blåbär, hallon, vanilj och vit choklad? Jojomensan, detta får du bara inte missa. Du måste baka den här bullen nångång alltså!

IMG_1729

Du ser ju själv?! Allt detta i en salig blandning, sen rullar man ihop den till en rulle och sen har man världens godaste bullbit.

IMG_1736 IMG_1738 IMG_1741 IMG_1744

RECEPT:

75 g rumsvarmt smör
2,5 dl mjölk
25 g (½ pkt) jäst för söta degar
½ dl strösocker
1 krm salt
1 tsk stött kardemumma (kan uteslutas)
ca 5-6 dl mjöl

Fyllning:

50 g smör
½dl strösocker
1 msk vaniljsocker
50 g vit choklad
1 dl blåbär
1 dl hallon

Garnering:

1 uppvispat ägg
florsocker

Gör såhär:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i degskålen på köksmaskinen. Häll över lite av mjölken och rör om tills jästen löses upp. Häll i resten av mjölken. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och kardemumma.

3. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i degen. Lite i taget tills du har en smidig deg som fortfarande är lite kladdig men ändå smidig. Tillsätt mjölet men spar lite lite till utbakningen.

4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.

6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en avlång platta som är ca 1,5 cm tjock.

7. Fyll plattan med rumsvarmt smör, strösocker, vaniljsocker, blåbär, hallon och riven vit choklad.

8. Rulla ihop degen till en rulle som du gör till en rund cirkel. Kläm fast så den håller ihop.

9. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter. Blir den för mörk lägger du på folie så den inte bränns på toppen.

10. Ta ut, åt svalna och pudra sedan med florsocker.

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Magiska Gotland

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x