Magiska Gotland

Igår började ju dagen med regn. Tony blev så himla less, han som alltid oftast orkar vara positiv tyckte att det sög med regnet. Jag tror att han mest blev less för att exakt samma scenario utspelade sig förra året då vi kom till Tylösand. Det blev som en dålig deja vu. Men, jag orkade faktiskt tänka positivt igår, jag visste att det skulle spricka upp vilket det också gjorde. Eftermiddagen bjöd på strålande sol. Vi åt lunch hemma i husbilen och sedan på eftermiddagen tog vi bussen in till Visby.

Det är några år sedan jag var i Visby. Sist så var det precis när jag och Tony träffats. Så ja, det är nog i runda slängar över 10 år sen. VAR TAR TIDEN VÄGEN? Jag ville visa Tony alla ställen jag fått uppleva här på öjn som man säger.

IMG_2057 IMG_2058

Vi började med att ta oss till ”Kallis”. Eller Kallbadhuset som det heter. Här har man rivit av några afterbeach i sitt liv kan jag lova. Herreminjeee…. 🙂 Det roliga är att man känner igen så många coverband efter 10 års tjejresor till Sälen. Här tyckte jag t ex att flera i bandet som spelade var så bekanta. Det visade sig vara delar av Marmeladorkestern som vi sett massor av gånger.

Först tänkte vi inte gå in, kändes dumt när vi hade Milo med oss. Men sen såg vi flera barnfamiljer gå in så då vågade vi också. Där inne vimlade det av barn. Det vimlade av allt. Allt från 70+ med sliskiga frisyrer och uppknäppt skjorta, gamla skeppare med skitiga skägg till superduper pubbisar och barn i alla åldrar.

IMG_2064 IMG_2068 IMG_2069 IMG_2070

Bandet körde såna där härliga covers så man ville bara kasta sig upp och hoppa järnet. Men det var en rätt lugn afterbeach. Fifan på min tid stod man längst fram och hoppa medan ölen sprutade ovanför. Haha….

IMG_2062

Milo var alldeles fascinerad, det är han alltid när det är levande musik! Rätt vad det var började han dansa järnet. Är rädd för att det är en riktigt partyprisse vi närt vid vår barm. Tony och jag har nämligen varit jordens festprissar båda två så detta bådar inte gott för tonåren. 😉

IMG_2071 IMG_2072

Mycket folk! 🙂

IMG_2073 IMG_2074 IMG_2078

Vi blev inte kvar så länge men jag kan erkänna att partysugen, ja det blev man fasicken! Milo fick dra några ”parkour” hjulningar när vi kom ut. 🙂

IMG_2080 IMG_2083

Efter afterbeach så gick vi upp till torget i Visby. Först hade vi dock lovat att Milo skulle få köpa en fotboll för sina pengar han fått. Vi gick gate upp och gate ner kan jag säga. Fifan…. jag hade jeans på mig också då jag trodde det skulle bli kyligare men jag fick nog så jag fes när det kom till det. Svetten lackade…. haha! Frågade efter bästa matstället på min Instagram (@niiiniskitchenlife) och fick en hel del tips. Surfers var det många som tipsade om men det var helt fullt.. VI var svinhungriga så det fick liksom bli första bästa ställe. 🙂 Det var helt ok det också. Solen gassade på oss så vi blev inte kvar så länge.

IMG_2085 IMG_2086

Vi gick runt lite och kikade men sen ruttnade Milo ur. Han ville hem och spela med sin ny fotboll och lägga in sina nya fotbollskort i sin pärm. Igår fick han ett kort som han velat ha sen han började samla kort. Ett ”rare” som det heter. Alltså ett ovanligt. Finns bara det kortet i 60 pkt så du kan ju tänka dig lyckan!? 🙂

Bussarna går en gång i timman in till Visby och sista bussen hem till Kneippbyn går 22.45. Hur bra? Vi som har husbil tycker ju att det är lite bökigt att ta sig hela tiden men det här med buss var verkligen en höjdare!Fått lite frågor på mejlen av några som undrar hur man bokar? Vi brukar alltid boka genom Camping.se. Supersmidigt om man inte känner till så många campingplatser/stugbyar. Där kan man bara knattra in en stad och hur man vill bo så kommer allt upp, man kan boka direkt där också!

IMG_2087 IMG_2094 IMG_2099 IMG_2101

Väl hemma sen så avslutade vi kvällen på stranden i solnedgången. Den var lite annorlunda igår kväll, himlen såg sådär magisk ut! Milo hittade en sten som vi kallade ”potatissten”. Grejen är att vår bil nog kommer väga 500 kg till efter alla stenar han tvingar oss bära hem från stranden varje kväll. 😉

Jaha… nu ska jag nog försöka gå på toa. Ja ursäkta mig, detta är en ärlig blogg men fifaaaaan vilka problem jag får med att gå på toa varje gång vi far på semester. Huuuu! Har bälgat i mig en balja kaffe här nu…. so wish me luck! 😀 😀 😀 Nä men usch vad jag kan tycka att det här är jobbigt. Jag har vänner som inte går på toa en endaste gång när de är på semester just bara för att det blir ett sånt problem. Men skulle det vara så för mig skulle jag bli sjuk på riktigt, det måste ju va ruljans på skiten ”so to speak”. Men jag fattar inte. Hemma funkar allt klockrent, sen när man åker på semester är det som att allt går åt skogen och inget funkar som det ska längre. Är du en ”semestertoaperson” eller flyter allt på som det ska? Haha…. det där lät det?! 😉

Kram Nina ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
Anne
7 years ago

Haha, ja det där med toabesök på semester… Så fort jag lämnar hemmet är det som att magen stannar å slutar fungera blir inte ens nödigt, jätte konstigt.. Men när man närmar sig hemmet då du säger jag bara…

Trots magen önskar jag er en supermysig semester:)
Kram kram/A

Carina S.
Carina S.
7 years ago

Känner igen det där.. Köp Frukt o Fiber tabl på Life, super bra!! Trevlig semester nu !

Johanna
Johanna
7 years ago

Samma problem här 🙁 Magen slutar helt funka på semester, blir inte ens nödig. Låser sig totalt. Sen så fort man kommer hem funkar allt igen. Så skumt att man fixar 1 v! Ha det bäst 🙂 Tack för en super härlig blogg!

Åsa
Åsa
7 years ago

Haha det kan du ge dig på 😉

Vår bröllopsresa var en mardröm sista timmarna …

Finns så bra grejer på apotek in och köp, ett pulver du strör över yoghurt eller i ett glas vatten, kan det heta inolaxol? Ett rör på kvällen så är saken klar

Ulrika F
Ulrika F
7 years ago

Hihi har exakt samma problem… Så jobbigt!

Ann-Marie L
7 years ago

Haha, ja, efter många år har jag insett att jag tycker det är jobbigt att gå på toa offentligt, men som du säger så måste man ju bara gå, jag väljer alltid det innersta toaletten eller den bredvid om de ligger på rad. Men så får jag ju magknip ibland och det gör ju så ont så då skiter jag i vad de andra tycker, nu vart det fyndigare än jag tänkte från början. Jag önskar ju också att allt bara kunde vara som det brukar, men inte då. Hoppas det lugnade ner sej för dej.

Kram Ann-Marie

Nästa inlägg

Vilse på Gotland

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x