Uterummet nästan klart

Åh! Ja äntligen är vi klara med vårt uterum. Ok, hela uterummet ska målas i vitlasyr och det ska sättas upp lite hyllor och någon form av belysning ovanför matbordet och så lite småpimpningar, men sen är det klart. Hur har det gått då? Jo men fantastiskt bra måste jag säga. Att vi, som inte har någon snickarvana överhuvudtaget fixar det, ja det måste ju vara något alla klarar. Vissa delar, som själva resningen och riktning av själva grunden, det som uterummet står på, kan man behöva hjälp med…..men annars har vi fixat det själva. Läs: Tony. Utgår man ifrån själva instruktionerna så bygger man ett sånt här uterum på egen hand. Det kom i lösvirke så man kan ju (eller Tony kan) stoltsera med att han byggt ett hus i lösvirke. Det som är bra är att alla delar kommer kapade och klara, så man vet var varje del ska. Så är det iofs inte när man bygger lösvirke,då kapar man varje del själv.

IMG_2393 IMG_2395 IMG_2410

Lite helhetsbilder på hur det ser ut. Det är en matdel och en relaxdel. Jag ville ha bådadera i uterummet. Dels ska där finnas plats för umgänge och mat. Men sen får det också finnas plats för slapp. En dagbädd/soffa där man kan ligga och läsa eller ta en powernap. Har vi middagsgäster och Milo vill kolla paddan när han ätit klart är det här bästa platsen att ligga och mysa på.

IMG_2374 IMG_2377 IMG_2378 IMG_2396 IMG_2415 IMG_2418 IMG_2419

Bordet har vi byggt själva. Jag kom på att vi hade överblivet virke som skulle kunna bli ett riktigt bastant bord. Jag satte ihop det i huvudet och förklarade för Tony hur jag tänkt. Sen kapade vi och skruvade ihop det. Tony gjorde kryssben under som han skruvade fast. Bastant blev det, det väger maaassor. Det är 180 cm så vi får ledigt plats med 6-7 personer runt bordet. Sedan kan man flytta ut det och sitta ännu fler runt. Vill man så kan man förlänga med ytterligare ett bord för att kunna sitta långbord. Det går ju att använda soffan som sittplatser också, vi gjorde soffan lite högre på flit så att den funkar som sittplats om man vill sitta och äta många.

Bordet ska strykas med grå trälasyr. Det ska se sådär lite gammalt ut ni vet, lite drivvedsaktigt. Sedan ska vi slå i gamla svarta smidesspikar för den där sista coola finishen. Kommer bli sååå bra. På bordet har jag ställt 2 glasburkar med lock som värmeljushållare. Jag har också ett doftljus som gjorde det hela ännu mysigare igår kväll och ett av mina Iittala ljushållare från Alvar Aalto. Plockat blommor från trädgården som står i en vas och som håller i en eeeevighet, kommer inte ihåg vad de heter nu. Jag och blomnamn alltså? 🙂

IMG_2375 IMG_2380 IMG_2381 IMG_2399 IMG_2401 IMG_2405
IMG_2417

Soffan/dagbädden är byggd så den ska få plats där i hörnet. Den är inte fastsatt bara för att vi ska kunna flytta den om vi kanske behöver ytan till något annat. Den är 80X200 cm. Det är samma fasad till den som den i bakgrunden på väggen, det blev nämligen över och gjorde att soffan smälter in fantastiskt bra. Vi ska köpa en tjockare madrass till soffan/dagbädden så att det verkligen blir jättebekvämt att ligga på. Stenen på bordet är en hjärtsten från Gotland. ♥

uterummet

En rottingstol med dyna och kudde blir så bekväm att sitta i.

IMG_2382 IMG_2386 IMG_2387 IMG_2388

Utifrån när vi stängt alla fönsterpartier. Hur mysigt? Igår när vi satt därinne och hade värmeljusen tända så var det verkligen varmt. Det var sådär rått och urrigt utanför men varmt inne i uterummet. Så skönt! Dessutom slipper man getingar, mygg och skit. Det är nog det bästa…. och att man slipper duka in om det skulle börja regna. Svärmor sa att det är perfekt att hänga tvätt i ett sånt här uterum också. Bara öppna dörrarna och låta det fläkta, spelar ingen roll om det börjar regna heller och man torkar ändå tvätten ute.

Den här ytan var verkligen ingenting innan. En gräsplätt som ingen använde eller var på. Mer ett ställe att klippa gräset på. Dessutom var det inte särskilt jämnt heller. Så att använda detta ställe till denna oas var ju en fantastisk lösning. Det kunde inte bli bättre!

IMG_2383 IMG_2385

Utanför uterummet valde vi att ha en lite större yta som däck. Där kan man sen ha solsängar, kanske en bubbelkopp längre fram? Eller så har vi det bara såhär som vi har det nu. Tiden får utvisa. Hur som så är det riktigt mysigt att ha lite yta även utanför själva uterummet att kunna använda.

IMG_2409

Lite myspyslyktor i hörnet i uterummet.

Ja, än är vi som sagt inte helt klara men det börjar ju onekligen att likna klart. Igår när vi satt i uterummet kändes det som vi skulle slänga upp en TV på väggen och hämta ner sängen så hade vi kunnat bo i den. Haha….. Så glad att vi alla gillar den så mycket som vi gör. Det är verkligen ett ställe att sitta och njuta i.

Fantastiskt att man själv kan bygga nåt så fint! Man behöver inte lejja en snickare för att få ihop ett sånt här hus själv, det brukar ju oftast sluta på en hel del mer pengar dessutom. Man behöver fasen inte ens vara en fena på att hemmasnickra. Det räcker om man är intresserad, kan läsa instruktioner och får lite hjälp med de stora prylarna så kan man fixa det galant på egen hand.

I samarbete med Skånska Byggvaror

3
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
7 years ago

så fint

Lena
Lena
7 years ago

superfint …….. och bordet kan du skicka till ljungby 😉

Kram

bettan
bettan
7 years ago

Men himmel så fint ni gjort!! Åhhh så härligt!

Kina
Kina
7 years ago

Men så fint! Och bordet var super snyggt!

Erika
Erika
7 years ago

Så mysigt och fint uterum Kram

Erika
Erika
7 years ago

Jättefint och mysigt! Växten heter kärleksört tror jag.

Malin
Malin
7 years ago

Underbart fint!Jag vill också ha
Kram

Helene i Götet
7 years ago

Stort grattis Nina och Tony till att ha byggt ert uterum; ser fantastiskt mysigt och användbart ut! Det är knappt ens att
jag behöver se på ”Sommar med Ernst” på torsdag efter att ha sett era bilder, ha ha. Ha det riktigt bra, kram Helene

Monica
Monica
7 years ago

Hej! Så fint ni har fått det.Växten heter kärleksört och blir mörkt rosa när den slagit ut helt…håller sig fin jättelänge som snittblomma och en av mina favoriter.

Alexandra
7 years ago

Tjusigt

Anna
Anna
7 years ago

Alltså shit va fint, så himla duktiga ni är <3

Sockersara
Sockersara
7 years ago

Åhh vad fint ni har gjort!!.
Men jag undrar vart ni har fått tag på stolarna?

N.Y
N.Y
6 years ago

Hej!
Sökte på svarta rottingstolar för utomhusbruk och kom in på din blogg 🙂 Vart är de svarta stolarna köpta, de som tillhör matbordet?
Tacksam för svar 🙂

niinis
niinis
Reply to  N.Y
6 years ago

De är från JYSK.

Nästa inlägg

När man tillåter sig att vara slapp….

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x