10 årig bröllopsdag!

Godmorgon!

Idag är det bröllopsyra må ni tro! Uppe med tuppen och alldeles för tidigt men jag får försöka powernappa nånting under dagen om jag har ro till det. Idag har vi varit gifta i 10 år! Den där dagen för 10 år sedan vaknade jag också alldeles för tidigt. Hade sovit dåligt och nervöst. Längtade efter Tony som sovit hemma och jag med mina tjejer hos mamma o pappa. Vi hade haft en mysig kväll innan i träningsoveraller och druckit vin på altanen. Den bästa kvällen innan giftemål man kan tänka sig.


Hittar inga bra bilder nu men bjuder på det som finns.

Det var såklart lite bröllopsyra när 5 tjejer inkl bruden skulle göras i ordning. Jag kände mig förkyld, då också… 🙂 Vi vigdes sent, så sent som 16.30. Vi ville det… Hela dagen gick. Tony hängde med sina bestmans, de var på hotellet vi skulle sova på. De hade tagit någon öl, Tony behövde lugna nerverna. Strosat på stan, ätit lunch, bara hängt.


16.20 kom jag till kyrkan med mina tärnor och min pappa. Tony var just på väg in i kyrkan som hans morfar en gång varit kyrkvärd i, de är också där hans mormor o morfar ligger begravda så de var också med på vår stora dag. Pappa la i backen fort så han inte skulle få se mig. Han var det vackraste jag sett…. Hjärtat slog i 200, var det äntligen dags?


Där stod vi sen och väntade, jag…min pappa som höll i mig, Thedde o elliot framför mig, tärnorna bakom. Jag var så nervös så det gjorde ont. Pappas arm kändes trygg. När dörrarna öppnades och jag fick se alla 100 gäster fylla kyrkan till bredden så brast det. Jag började gråta och skratta om vartannat. Pappas arm var trygg, som att han bar mig till altaret. Det var som alla de ggr han varit med mig på friidrottstävlingar när jag var liten, när jag varit rädd. Då höll han också min hand och bar mig fram till starten. Peppade mig att våga.


Där framme stod världens vackraste man och väntade på mig. Han som tog över den där rädda Nina. Hon som alltid varit en liten rädd hare…. Mina blommor vibrerade så bladen fladdrade. Hans hand i min. Idag skulle jag bli Fru Hermansen.


Nu gråter jag….

Tony är min människa. Min bästa vän. Det finaste som finns. Ibland är jag rädd att det ska bli ”pajigt” eller sliskigt när jag förklarar min kärlek för honom t ex på min blogg. Är rädd att någon som inte är lycklig eller inte har någon ska ta illa upp. Jag vet, inte klokt egentligen. Igår pratade jag med en väldigt betydelsefull människa för mig. Han förklarade att kärleken ska alltid ska hyllas, att den alltid ska pratas om. Man får aldrig skämmas för att man är lycklig.

Självklart är vi som andra par. Vi bråkar o tjafsar o snäser åt varann. Irriterar oss på varann och ledsnar ur. Annars vore det för bra för att vara sant. Han kan reta gallfeber på mig när han surar. Han är galet glömsk och disträ. Han har ofta sönder saker…. Han kan göra mig galen precis som jag kan göra honom galen med mitt upp o ner humör, bestämdhet och envishet.

Dessa 10 år har förändrat oss så mycket. Jag är inte alls samma person som stod där den 26:e augusti 2006. Vi har gått igenom svåra och slitsamma perioder i våra liv. Det var inte förrän vi hade det riktigt jobbigt första gången som jag fick se Tonys vackraste sidor. Hur han stått vid min sida, hur han gjort allt för mig. Jag har många ggr inte ens förtjänat hans kärlek, när jag mått som sämst och nästan skjutit honom ifrån mig så har han stått vid min sida starkare än någonsin. Aldrig gett upp på mig. Alltid kämpat vidare. Gett mig förutsättningslös kärlek, värnat om att jag ska ha det bra. När jag sagt att jag känt mig otillräcklig och som att jag inte förtjänat det så har han sagt att han aldrig älskat någon så djupt och aldrig känt sig så älskad själv. Ibland är ord inte tillräckliga….. Jag kan nog inte förklara hur mycket jag älskar honom. Han är min rot, min trygghet, min glädje, min lycka och min kraft. Hans kärlek har fått mig att våga känna mig älskad för första gången någonsin. Att lita på att äkta kärlek är förutsättningslös, jag behöver inte prestera för att bli älskad. Det räcker att bara vara jag.

Grattis till oss! 10 år idag, tenn-bröllop….

Du är min människa Tony, älskar dig mer än mest!

0
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
Elin
7 years ago

Stort grattis på er dag!! Så fint skrivet… Det är en sån människa jag också väntar och längtar efter

Nettan i Sumpan
Nettan i Sumpan
7 years ago

Stort grattis på er dag!! Din bloggtext är så fin, sitter på jobbet och tårar kommer. Hoppas att du känner dig piggare idag och ni får en underbar dag/helg.
kram från nettan i sumpan.

Hanna Carlsen
Hanna Carlsen
7 years ago

God morgon Nina!
Vill även jag skicka en stor grattishälsning till er på bröllopsdagen! Ni är så fina ihop o verkar vara en sån himla gullig familj.
10 år är länge! Själv är jag heeelt nygift (6/8)! och svävar nästan fortfarande på rosa små moln… Hoppas jag känner lika som dig när min 10-års bröllopsdag kommer!
Som vanligt skriver du så det träffar rakt i hjärtat. Blev oxå helt tårögd på bussen i morse. Älskar din blogg o läser flera ggr per dag. Är dock lite dålig på o kommentera.

Kram från Hanna (insta_hanna)

PS, förresten ska du ha ett stort tack! Jag hade sett tidigare att du rekommenderar ”Clarins smooth perfecting touch” som primer till bröllopssminkning så jag köpte en sån till min stora dag – o den var ju toppen!!!
Så TACK och lägg jättegärna ut mer tips på bloggen! 🙂

Mia
Mia
7 years ago

Stort Grattis på er dag! ❤️ Ni är så fina tillsammans!! Så härligt att få följa er via bloggen
Kramar till er!

Annika
Annika
7 years ago

Grattis till er! Härligt att läsa om er kärlek till varandra. Efter 6 år tillsammans med min sambo känner jag en otrolig kärlek till honom.
Han är min stora trygghet i livet och får mig att känna mig älskad och väldigt lugn och trygg. Jag är så tacksam över att jag har träffat
honom nu lite senare i livet. Vi ska ha en underbar hotellhelg i Malmö denna helg och bara njuta tillsammans.

Ha en underbar bröllopsdag och helg!
Annika

Erika
Erika
7 years ago

Stort grattis på eran dag, ni är så underbart fina tillsammans! ❤️❤️ Massa kramar till er

Svahnholmen
Svahnholmen
7 years ago

Åh så fint du beskriver din kärlek till fin man ! Precis så känner jag för min man men jag har så svårt att sätta ord på mina känslor! Blir ju oftast ett enkelt ”jag älskar dig” fast man vill säga då mycket mer! Ett stort grattis till er på eran dag!

Lina
Lina
7 years ago

❤️Fint skrivet. Kärlek är underbart❤️

Katrin
Katrin
7 years ago

Grattis på bröllopsdagen till er båda!
Härligt med kärlek
Kram och krya på dig!

Susanne
Susanne
7 years ago

Grattis på er dag!
Ni är så fina tillsammans!
Kram på er!

Jeanette
Jeanette
7 years ago

Så fint och underbart, gråter några rörelsetårar för er vackra kärlek, all världens lycka är ni värda. Stort grattis till kärleken <3

Nästa inlägg

Svettpadda?

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x