Potatis och fetaostgratäng

Nu måste jag visa dig en riktigt god gratäng som jag slängde ihop. De är verkligen supergott och enkelt detta. Sen vill jag tipsa dig om att använda frukt som tillbehör till den här gratängen, det är såå gott! Jag slajsade några apelsinklyftor till och det blev helt sjukt gott. Den här gratängen är vegetarisk men om du vill få in något som är lite ”köttigt” tipsar jag dig om att ha i några skivor rökt skinka.

IMG_3269

Jag började med att skiva upp alla grönsaker och potatisen.

RECEPT 4 pers:

8 potatisar
1 purjolök
10 färska champinjoner
1 pkt fetaost
8 skivor ost
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad balisika
3 dl grädde
2 dl mjölk
salt
peppar
2 apelsiner

Gör såhär:

Skiva upp alla grönsaker. Varva sedan potatis, purjolök, champinjoner i 2 olika lager. Kom ihåg att krydda lite emellan varje lager. Smula på fetaosten och lägg sist på den skivade osten. Häll över grädden och mjölken. Avsluta med att krydda på toppen.

IMG_3270

Skjuts in i ugnen i 225 grader i ca 20-30 minuter. Potatisen ska vara mjuk. Servera med finslajsad apelsin som inte har något skinn alls kvar, det är bara fruktköttet du ska ha. Väldigt väldigt gott var detta!

IMG_3271

IMG_3272

7
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Jeanstips!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x