ANNONS

Äppelpaj med äppelrosor

/

Igår bakade jag en magisk äppelpaj, den här får du bara inte missa alltså! Den här går inte av för hackor förstår ni! Milo satte tänderna i den och utbrast ”Mammmmaaaaa, woooooow….. den här var såååååå gooooooood!” Det är när han reagerar så som man vet att det blivit riktigt riktigt bra! 🙂

img_3520

Är den inte vacker? Åh jag tycker den blev så himla fin…. ♥ Lite kär i den här fina äppelpajen förstår du. Pajbotten är vanlig mördeg, fyllningen är en form av sockerkaks/kladdkake fyllning, magiskt gott om du frågar Milo. 🙂

img_3519
img_3522
img_3524
img_3525

Det är dessa små äppelrosor som gör allt det vackra. Du ska få en utförlig beskrivning av hur man gör så du också kan göra denna vackra och också magiskt goda skapelse.

img_3529
img_3532

RECEPT:

Pajbotten:

 2,5 dl mjöl
0,5 dl socker
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 krm salt

Pajskydd:

aprikosmarmelad
vatten

Fyllning:

2 ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
0,75 dl vetemjöl
40 g smält smör

Äpplen:

4 medelstora äpplen
2 lime
vatten

Gör såhär:

1) Blanda mjöl, socker, mjöl och salt till en smulig massa. Ha i ägget och blanda snabbt ihop till en del. Plasta in degen och ställ i frysen i ca 10 minuter.

2) Ta ut degen och kavla ut den mellan två plastfolien. Lägg i en pajform och skär av kanterna. Nagga och färgrädda i 175 grader i 10 minuter. Blanda till ”pajskyddet”. Aprikosmarmelad med lite vatten. Pensla på hela botten. Detta är inget måste men detta håller pajskalet sådär sprött och härligt och ”degar” inte ihop det när fyllningen kommer i.

3) Skär  upp äppelskivor. Dela äpplet på mitten och töm ur kärnhuset. Skiva sedan tunna äppelskivor. Ta en bunke och pressa i limen i den. Lägg i alla äppelskivor och fyll på med vatten så de täcker äpplena. Ställ in i micron i ca 3-5 miunter tills äppelskivorna blir mjuka.

4) Gör fyllningen. Vispa socker, vaniljsocker och ägg riktigt fluffigt. Blanda i mjölet med en slickepott. Slutligen har du i det smälta smöret och blandar till en slät smet.

5) Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.

img_3517

6) Lägg äppelskivorna såhär och rulla sedan ihop dom nerifrån och upp så blir det en rosformation. Stick i dom längs kanterna i pajfyllningen. Här kan du göra som du vill, endast fantasin sätter gränserna. 🙂 Pudra gärna på lite kanel på äpplena innan gräddning

7) Grädda pajen i 175 grader i ca 25-30 minuter. Den får gärna vara lite lite kladdig i mitten. Pudra äpplena med lite florsocker. Servera med vaniljvisp eller varför inte lite kanelgrädde. Vispgrädde med kanel och lite florsocker, riktigt mumsigt.

36
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00