Luftiga tekakor

Godmorgon underbara Söndag!

Jo men jag är uppe med tuppen men ska faktiskt försöka sova en liten stund till. Innan det så ville jag bara tipsa dig om mina goda tekakor, ja ifall du nu var sugen på lite färskt bröd till frukost? Dessa tekakor är verkligen jätte jättegoda! De brukar ta slut i ett nafs dessutom.


RECEPT på 14 TEKAKOR:

100 gram smör

5 dl mjölk

1 pkt jäst

3 msk sirap

1 tsk salt

Ca : 10-12 dl mjöl 

Gör såhär:

1) Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken. Det ska vara 37 grader och brukar inte behöva mycket uppvärmning för att nå det.

2) Smula jästen i en degbunke/köksmaskin. Häll degspadet över jästen och rör om tills den löses upp.

3) Häll i salt och sirap.

4) Ha sedan i mjölet i omgångar till degen är smidig. Jag höftar ju alltid mjölkmängden men brukar alltid utgå ifrån att det inte fastnar kladdig deg på fingret när degen arbetats i ca 5min i köksmaskinen och du letar på degen. Dock så får degen var mer lös än fast, är den för fast blir tekakorna hårda och torra.

5) Låt jäsa i ca 30 – 40 min. Kortare tid är ok men tänk på att allt bröd blir godare och luftigare om det får jäsa runt 40 min.

6) Dela upp degen i 14 delar och forma bollar som du sedan plattar till på bakplåtspappersklädd plåt. Tänk dig att de ska vara ca 1,5 cm tjocka. Nagga med gaffel.

7) Jäs i ytterligare 10-20 min. Platta till dom lite innan du slänger in dom i ugnen. Gräddas i 230 grader i mitten av ugnen i ca 6-8 minuter. Klart! Ät och njut med smör, ost och marmelad.

11
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Fifan så mys!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x