Potatisgratäng med parmesan

Hörni!

I söndags gjorde ju jag söndagsmiddag för att flirta hem ungarna på lite umgänge och mys. Jag twistade till min potatisgratäng lite och herreminjeee så gott det blev alltså! Till det gjorde jag helstekt fläskfilé och kycklingfilé till mig.

img_3932

Jag marinerade köttet i soya, olivolja, peppar, salt och massa färsk timjan. Sedan stekte jag det i massor med smör. Sådär så det får en yta. Sen skjutsade jag in köttet i ugnen på ca 200 grader. En perfekt helstekt fläskfilé håller en innertemp på 70 grader. Det kan vara värt att kolla av temp ibland, det gör mer än man tror för smaken.

img_3937Godaste potatisgratängen, nu kommer jag nog alltid att göra den såhär.

Potatisgratäng med twist (8 personer):

10 stora potatisar
3 dl riven parmesan
1 rödlök
2 vitöksklyftor
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

Gör såhär:

Skala och skiva potatisarna. Jag skär alltid med vanlig kniv för jag föredrar dom lite maffigare. Skala och skiva löken. Varva sedan potatis, lök, pressad vitlök, riven parmesan, salt och peppar. Högst upp har du bara potatis. Lägg bakplåtspapper uppepå plåten med potatisgratängen i så bränner du inte toppen och får en fin färg. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 40 min eller tills potatisen är helt mjuk. Gratängen får gärna vara lite ”blöt”. Den suger åt sig när man tar ut den ur ugnen sedan. Servera till kött eller kyckling.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

34
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
7 years ago

Det låter verkligen supergott! Tack för receptet! 🙂

Marianne Thorell
Marianne Thorell
3 years ago

När ska grädden på?….,. från början antar jag.

niiinis
niiinis
Reply to  Marianne Thorell
3 years ago

Ja previs

Nästa inlägg

Nja…så känner man ibland!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x